G4Media.ro

Peste 1.000 de maşini vechi scoase din circulaţie în Sfântu Gheorghe, cu…

Sursa foto: Pexels

Peste 1.000 de maşini vechi scoase din circulaţie în Sfântu Gheorghe, cu programul „Dăm valoare rablei tale” / Primăria acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism vechi, predat la un Centru autorizat de casare

Peste 1.000 de maşini cu o vechime de cel puţin un deceniu au fost scoase din circulaţie în ultimii doi ani în municipiul Sfântu Gheorghe, după ce Primăria a lansat programul „Dăm valoare rablei tale”, anunță Agerpres.

Potrivit primarului Antal Arpad, programul s-a dovedit a fi un succes, iar statisticile relevă o creştere a numărului maşinilor ecologice din municipiu.

„Succesul programului nostru ‘Dăm valoare rablei tale’ se vede şi în statisticile pentru anul trecut, când creşterea din ultimii ani a numărului de maşini din oraş s-a mai diminuat. Astfel, la finalul anului erau înmatriculate în total în Sfântu Gheorghe 22.221 de autoturisme, cu doar 158 mai mult decât în ianuarie. La acest lucru a contribuit şi programul ‘Dăm valoare rablei tale’, anul trecut fiind aprobate 473 de cereri din cele peste 1.000 în total de la lansarea programului. Se observă o creştere importantă a numărului de maşini ecologice”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a precizat că numărul maşinilor electrice s-a dublat, ajungând de la 34 la 67, iar cel al maşinilor hibrid de la 182 la 271.

Programul „Dăm valoare rablei tale” a fost lansat de autorităţile locale în primăvara anului 2021 cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism cu o capacitate de 2-7 locuri predat la un Centru autorizat de casare, care a fost înmatriculat cel puţin 10 ani în Sfântu Gheorghe şi are acelaşi proprietar de cel puţin trei ani.

Beneficiarii programului trebuie să se angajeze în scris că în următorii trei ani nu vor cumpăra o maşină mai veche de cinci ani, în caz contrar vor trebui să restituie suma de 3.000 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...