G4Media.ro

Peskov: Putin nu intenţionează să se întâlnească cu Snowden, care a primit…

Sursa Foto: Pexels.com

Peskov: Putin nu intenţionează să se întâlnească cu Snowden, care a primit luni cetățenia rusă / Și soția lui Snowden va depune documentele pentru obţinerea cetățeniei ruse

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Putin nu intenționează să se întâlnească cu fostul expert în integritate Edward Snowden, şi fost angajat al Agenţiei Naţionale Americane de Securitate (NSA), căruia Putin i-a acordat luni cetățenia rusă, relatează Agenţia de presă TASS.

„Nu, nu este programată…”, a răspuns Peskov, atunci când a fost întrebat dacă Putin are programată o întrevedere cu Snowden. Putin i-a acordat cetățenia rusă lui Edward Snowden, care a demascat activităţile agențiilor de informații americane. În 2013, Snowden, fiind angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din Statele Unite, le-a oferit ziarelor ”The Guardian” și ”The Washington Post” informații clasificate cu privire la supravegherea agențiilor de informații americane a comunicațiilor informaționale, adunând date despre cetățenii din întreaga lume.

El a fugit în Hong Kong, iar apoi, în timp ce se afla în zona de tranzit a Aeroportului Internaţional Şeremetievo, a primit azil politic. Ulterior, acestuia i s-a acordat un permis de ședere temporară în Rusia, iar ulterior unul pe termen nedeterminat. Potrivit lui Snowden, el a solicitat azil în 27 de țări, dar toate, cu excepția Rusiei, l-au refuzat, temându-se de sancțiuni din partea Statelor Unite.

Dmitri Peskov a declarat că cetățenia rusă i-a fost acordată fostului angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din Statele Unite, Edward Snowden, în urma unei solicitări făcute de către acesta, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Pe 26 septembrie, a fost publicat un decret prezidenţial privind acordarea cetățeniei ruse pentru 72 de persoane, printre care apare și numele lui Snowden.

Departamentul de Stat al SUA: Domnul Snowden trebuie să se întoarcă în SUA și să compară în faţa justiției ca orice alt cetățean american

Statele Unite ale Americii consideră că fostul ofițer al Agenției Centrale de Informaţii (CIA) Edward Snowden, în ciuda faptului că a primit cetățenia rusă, rămâne cetățean american și trebuie să se întoarcă în țară pentru a se prezenta în fața justiției americane, a declarat, luni, în timpul unui briefing șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price. „Poziția noastră nu s-a schimbat, domnul Snowden trebuie să se întoarcă în SUA și să compară în faţa justiției ca orice alt cetățean american” – a declarat acesta, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor în acest sens.

TASS: Anatoli Kucerena a declarat că și soția lui Snowden va depune documentele pentru obţinerea cetățeniei rus

Soția fostului angajat al Agenției Centrale de Informaţii (CIA), Edward Snowden, va depune şi ea documentele pentru obţinerea cetățeniei ruse, a anunţat, luni, avocatul lui Snowden, Anatoli Kucerena. „După ce Edward Snowden a primit cetățenia, şi soția lui, dar şi copiii vor depune documentele pentru obţinerea cetățeniei ruse.

Acum procedura este următoarea: întâi decretul prezidențial, iar apoi, primirea pașaportului, depunerea jurământului și așa mai departe” – a spus Kucerena. Acesta a menționat că, pentru a obține cetățenia rusă, Snowden a parcurs toate procedurile necesare. „Acesta (Edward Snowden) a îndeplinit toate procedurile prevăzute de legislația noastră şi condițiile care erau necesare pentru obținerea cetățeniei: de mai bine de cinci ani el se află pe teritoriul Rusiei, are permis de ședere – el a avut toate acestea. Prin urmare, îi mulțumesc lui Dumnezeu” – a adăugat Kucerena.

Avocatul a mai spus că fostul angajat al CIA SUA este fericit că s-a luat o astfel de decizie în privinţa sa. Anterior a fost publicat decretul președintelui Federației Ruse, potrivit căruia fostului angajat al Agenției Centrale de Informaţii a SUA, Edward Snowden, i se acordă cetățenia rusă. Amintim că, în octombrie 2014, acrobata și bloggerul american Lindsay Mills a venit din SUA la Moscova pentru a-l vedea pe Snowden. Și-au înregistrat oficial căsătoria în 2017.

Surse: Gazeta/ Tass/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Ii trimite pe front

 2. Din punct de vedere moral, Snowden a tradat guvernul SUA, insa din punct de vedere uman, ne-a deschis tuturor ochii si astfel am putut vedea cat suntem de spionati de guvern. Nu stiu daca el singur a luat decizia de a demantela practicile guvernului american sau a fost la randul lui unul dintre spionii implantati de rusi sub o acoperire. Mi-ar placea sa cred ca n-a avut nici o legatura cu guvernul rus.

  • Tu ai scris cele de mai sus din Rusia sau esti in drum spre Rusia?!?
   Noroc cu Rusia ca ne arata ce viața urâtă avem in Vest si cat de supravegheați suntem, nu ca la ei . .

   PS: apropo daca tot esti prin Rusia, sau o sa ajungi, sa nu stai prea aproape de fereastră pe la etajele superioare, pe mulți ii apuca amețeala din senin.

 3. Din punct de vedere moral, Snowden a tradat guvernul SUA, insa din punct de vedere uman, ne-a deschis tuturor ochii si astfel am putut vedea cat suntem de spionati de guvern. Nu stiu daca el singur a luat decizia de a demantela practicile guvernului american sau a fost la randul lui unul dintre spionii implantati de rusi sub o acoperire. Mi-ar placea sa cred ca n-a avut nici o legatura cu guvernul rus si a luat singur decizia de a publica informatiile.

  • Nu spionat, ci analizat/etichetat pentru a putea fi dirijat și speculat a la carte/profil uman/psihologic/exploatare puncte slabe, astfel încât binele devine rău și viceversa…un fel de fenomenul Pitești de reeducare aplicat la nivel modern.

 4. Moghilizațîia il așteaptă! 😏

 5. Îngrășămant pentru pământ ucrainean.

 6. Cum o fi pentru Snowden sa fie de partea gresita a istoriei? Intersant ca nicio alta tara din 27 nu a vrut sa-i acorde cetatenia. Cum s-o fi simtind sa fie cetateanul celei mai dispretuite tari din ziua de azi?

 7. E reconfortant sa fi cetateanul celei mai puternice tari de pe glob. Asta cred ca a gandit el.

 8. Moderator, de ce nu publici parerile oamenilor ? Ce nu-ti convine ?