G4Media.ro

Persoanele cu abilități slabe de calcul matematic, mai susceptibile la dezinformare și…

Persoanele cu abilități slabe de calcul matematic, mai susceptibile la dezinformare și fake news privind epidemia de COVID-19 – studiu Cambridge

Persoanele cu abilități de calcul slabe sunt mai predispuse să creadă informații și știri false privind epidemia de coronavirus, potrivit unui sondaj efectuat în cinci țări de cercetători de la Universitatea Cambridge, scrie the Guardian.

Potrivit studiului, îmbunătățirea abilităților analitice ale oamenilor ar putea diminua consumul de știri false despre COVID-19. Cercetătorii au realizat anul acesta cinci sondaje naționale pentru a evalua susceptibilitatea la dezinformare privind epidemia de coronavirus și influența acesteia asupra comportamentelor cheie legate de sănătate.

Studiul a constatat că susceptibilitatea scăzută la dezinformare despre Covid-19 este determinată în principal de nivelul abilităților de calcul – capacitatea de a procesa informații cantitative pe scară largă. Cele cinci studii au fost făcute în Irlanda, Spania, Mexic, SUA și Marea Britanie. Nivelurile de alfabetizare numerică ale participanților au fost calculate în baza a trei teste de calcul numerice diferite.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu nu am putut termina primul an de facultate, dar acum sunt cel mai mare matematician.

  2. În România câteva mii de dolari cumpără diplome și funcții la stat, la nivel global 114 de miliarde de dolari „cumpără” ce titlu, credibilitate și expertiză vrea miliardarul.

  3. Perfect de acord, trebuie înțeles si lucrat cu acest aspect si sa facem campanii de informare mai simple decât să aruncăm cu noroi in altii mai …”proști „. Uite, de exemplu, unii cred ca faci cea mai mare firma de soft fără abilități analitice, pentru ca nu ai toți anii de facultate… trebuie sa îi înțelegem si eventual informăm

  4. Mai nou asa se definește prostia, deci cum sa recunoască știrile false? Mare descoperire…