G4Media.ro

Persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza biletului de…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza biletului de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare

Conform Autorității Electorale Permanentă (AEP), urna specială va putea fi solicitată de persoanele confirmate cu COVID-19 în baza unuia dintre următoarele documente:

  • biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de DSP;
  • rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile,

De asemeena, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică sunt următoarele:

  • Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);
  • În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente: biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică; rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.
  • Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, relatează news.ro

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. KK-m-aș în gura voastră cu țara voastră de KK cu tot. Voi refuzați testarea contacților direcți iar privatu’ vrea să testeze doar pacienți sănătoși cu risc 0 de infectare (cu declarație pe proprie răspundere, cod penal, etc) dar în schimb ne dați urne mobile. Mai bine în China decât la voi bă mincinoșilor.