G4Media.ro

Persoanele care se deplasează în timpul nopţii trebuie să completeze o declaraţie…

Persoanele care se deplasează în timpul nopţii trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind motivul deplasării / Pentru cei care merg la serviciu e necesară o adeverinţă / Se lucrează la modelul formularelor care vor trebui completate

UPDATE: Grupul de comunicare strategică a precizat că modelul care a fost publicat este un draft și că autoritățile urmează să difuzeze un model actualizat/oficial al declarației.

Știrea inițială: Cei care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze, începând de luni seară, în conformitate cu ordonanţa militară emisă de MAI, o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia. În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverinţă permanentă din partea angajatorului care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă, scrie News.ro, care publică și modelele acestora.

Conform ordonanţei militare anunţate sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaratii pe propria raspundere în care să se precizeze motivul.

În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Adeverinţa atestă că deplasarea persoanei între domiciliu şi locul său de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela a anunţat sâmbătă că activitatea cabinetelor stomatologice va fi suspendată temporar începând de duminică seară, suspendarea activităţii mall-urilor. Circulaţia persoanelor va fi limitată, între 6 – 22 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale sau pentru nevoile animalelor de companie. Între 22 şi 6, deplasările sunt permise doar în acest scopuri. Grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu, interzise. Slujbele religioase se vor ţine fără credincioşi şi pot fi transmise online, iar la ceremoniile religioase de botez, cununie, înmormântare pot participa cel mult opt persoane. Persoanele care părăsesc locul în care au fost plasate în carantină fără aprobarea autorităţilor vor fi plasate într-o nouă perioadă de carantină de 14 zile.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu inteleg ce au cu plimbarile pe timpul noptii … 🙁 Da, nu pe Lipscani dar in rest ?

 2. Si cu boschetarii ce fac? Daca-i gasesc umbland la containere in mijlocul noptii le dau amenda sau ii baga la puscarie?

 3. Vă place să fiți fututi in cur? Da dom’le, trebuie să luăm „măsuri dure”. Vă’n gura de proști ce sunteți. Idiotilor… O să ajungeți să dați declarație pe propria răspundere și când o să mergeți să vă cacati…

  • E un fenomen uimitor: aceeasi insi care in vremuri normale sint priviti (pe buna dreptate) ca fiind virfurile ineptiei in Romania – politicienii – devin brusc competenti si trebuie ascultati cind se intimpla o cacareaza ca asta cu guvidele-19.
   Cind, de fapt, ei sint in continuare aceeasi timpiti, dovada idiotenia cu circulatia pe timpul noptii.
   Insii tinjeau de mult sa poata si ei sa interzica ceva, sa dea niste ordine tuturor, sa se simta si ei ca un Orban V., ca un Putin, ca niste oameni adevarati (ca asa arata niste oameni adevarati in mintea lor).
   Si mai frumos e ca turma inebunita de frica se conformeaza, ba chiar cere un jug mai trainic si mai rugos.

 4. noaptea cand e pustiu, daca ai umbla pe strazi nu te-ai intalni cu nimeni si n-ai putea sa te virusezi.
  tre’ sa umbli cand e lume mai multa, ce nu pricepeti

  de aia au inchis si cabinetele dentistilor. toti cu buba la dintisor sa ajunga la urgente si sa primeasca un cadou de la zana maseluta. frumos si centralizat