G4Media.ro

Persoane cu legături cu crima organizată, printre cei 20 de români reținuți…

Sursa foto: US Border Patrol Houlton Sector

Persoane cu legături cu crima organizată, printre cei 20 de români reținuți după ce au încercat să treacă ilegal granița dintre Canada și SUA

Un grup de 20 de cetățeni români – dintre care doi cu legături cu crima organizată – au fost prinși marți după ce au intrat ilegal în SUA de la granița cu Canada, spun autoritățile, potrivit Fox News.

Agenții Poliției de Frontieră i-au reținut pe subiecți după ce patru vehicule au fost observate trecând frontiera internațională din Canada în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA (CBP).

Agenții au fost alertați cu privire la trecerea ilegală imediat după ora 6 dimineața și au intervenit în zona de pe Lincoln Road din Hodgdon, un oraș rural din nord-estul statului Maine, de-a lungul graniței cu Canada.

Agenții Patrulei de Frontieră au oprit vehiculele folosind echipamente de urgență, precizează CBP. Subiecții au fost transportați la stația Fort Fairfield pentru verificări.

Verificările a arătat că suspecții erau din România. Cei mai mulți dintre ei erau membri de familie, inclusiv 10 adulți și 10 minori. S-a dovedit că doi dintre suspecții verificați aveau legături cu crima organizată transnațională, precizează CBP.

Agentul șef interimar de patrulare responsabil, Dennis Harmon, a declarat că a existat o creștere generală a reținerilor în sectorul Houlton.

„În ultimele trei zile din octombrie, Sectorul Houlton a întâlnit în total 33 de persoane”, a declarat Harmon. „Numai în anul fiscal 2024, am întâlnit 53”.

Reținerea vine după ce un cetățean român a fost pus sub acuzare săptămâna trecută pentru că a încercat să introducă ilegal șase cetățeni români în SUA prin granița dintre statul Washington și Canada.

Procurorii federali spun că Ionel Niculae a fost arestat în apropiere de Lynden, Washington, la locul unui accident în care mașina pe care o conducea s-a răsturnat, rănind trei pasageri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. 10 adulti si 10 copii rude intre ei, clar de etnie, dar cum naiba ajung in Canada? Cu barca, pluta, prin Groenlanda?

  2. „Un grup de 20 de cetățeni români. Cei mai mulți dintre ei erau membri de familie, inclusiv 10 adulți și 10 minori”
    Si restul? Cei mai putini dintre ei?

  3. 20 de cetateni din care 10 adulti si 10 minori iar restul nu erau membri de familie.qed