G4Media.ro

“Performanță” administrativă în Bacău – Primăria va încheia contractul de deszăpezire abia…

“Performanță” administrativă în Bacău – Primăria va încheia contractul de deszăpezire abia în ianuarie

Deși am trecut de jumătatea lunii decembrie, Primăria din Bacău, condusă de Cosmin Necula (PSD) – nu are contract de deszăpezire și nici nu va mai avea la acest sfârșit de an. După ce municipiul a fost afectat în vară de o gravă criză a apei potabile, și iarna i-a prins pe edili fără soluții.

Procedura de contractare a fost un eșec, fiind lansată extrem de târziu, astfel încât a dus la soluția extremă: în locul licitației, Primăria va negocia direct contractul.

Procedura, intitulată “Servicii de închiriere utilaje pentru deszăpezire, inclusiv deservenți pentru perioada 15.11.2018 – 31.03.2019, loturile I-IX”, a fost publicată în SEAP abia pe 31 octombrie, iar deschiderea ofertelor pentru licitație a fost programată pentru 12 decembrie. Contractul este împărțit pe 9 loturi și valorează 4,1 milioane lei (fără TVA), toate putând fi adjudecate de un singur ofertant.

Din păcate pentru băcăuani, doar o singură firmă s-a prezentat la licitație. Culmea, documentația firmei nu a fost conformă cu caietul de sarcini, astfel că și singurul doritor a fost descalificat.

Romică Chindruș, administratorul public al municipiului Bacău, a declarat pentru G4Media.ro că urmează negocierea directă: ”Mai precis, vom trimite într-o primă etapă invitații pentru firmele din Bacău, le vom chema apoi la negocieri și cine se va conforma caietului de sarcini și va fi acceptat din punct de vedere financiar, acela va primi contractul de deszăpezire. Problema e că suntem în apropierea Sărbătorilor, în care vor fi o serie de zile libere, procedura va cere formalități obligatorii, așa că negocierile vor începe în 4 ianuarie”.

Întrebat de ce procedurile au întârziat atât de mult, administratorul public a spus că ”această întârziere este determinată de faptul că în 2018 au avut loc modificări legislative ale Legii 98 de achiziție publică și ale platformei tehnice SEAP, care s-a transformat în SICAP”.

Surse din Primăria Bacău au declarat însă pentru G4Media.ro că vina aparține exclusiv administrației locale, care a întocmit greșit caietul de sarcini.

Contractul pentru deszăpezirea Bacăului va fi valabil doar un an de zile.

Foto: Prima zăpadă din 2018 în Bacău (Autor: Gabriel Pop)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Necula și Benea le dau înapoi băcăuanilor apa pe care le-au luat-o în vară. Apă din zoaiele zăpezii topite, adevărat, dar tot apă pînă la urmă.

  2. Nu astia sunt marii politicienti ai Moldovei care pun bete in roate autostrazii A8 (singura din regiune eligibila pentru fonduri UE) pentru a le promite votantilor niste planuri cum ca autostrada va trece prin Bacau? Nu mai bine rezolva ei problemele locale si apoi trec la politica nationala?

  3. Speram ca toata gasca psd ista condusa de Benea sa dispara in 2020…o fi avand pacatele lui Stavarache, dar macar a mai facut ceva pt Bacau…autorul nu scrie si despre terenul cumparat de Necula?

  4. Am inteles ca foarte multi oameni inteligenti din elita tarii provin din Bacau!

    • @Radulescu marcel: Ai perfecta dreptate, cu o mentiune notabila: sunt impartiti in 2 mari categorii: incompetentii(cei mai multi) si cei cu dosare penale. Din nefericire nu exista si a 3-a categorie, cea a oamenilor cinstiti. Nu s-au nascut inca…nu in Bacau…de alte zone nu ma pronunt eu ci locatarii lor…
      Cineva , probabil dus cu capul, mi-a spus mai demult ca si ADN-ul celor cinstiti se schimba in rau cand sunt inconjurati zilnic de non-valori(ceva de genul ca nu poti ramane cu hainele curate daca ai intrat intr-o cocina cu godaci) care murdaresc si improasca cu mizeria lor umana peste tot!

  5. Puteau sa semneze contractele de dezapezire prin aprilie-mai pentru luniile iunie-august. Cu schimbarile climatice poate ninge mult in iulie…