G4Media.ro

Percheziţii la Primăria Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa şi în alte judeţe, într-un…

Percheziţii la Primăria Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa şi în alte judeţe, într-un dosar privind deturnarea unor licitaţii publice

Poliţiştii din Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, fac, miercuri, 11 percheziţii în trei judeţe şi în Capitală, într-un dosar care vizează infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, deturnarea licitaţiilor publice, fals şi înşelăciune. Una dintre descinderi are loc la sediul Primăriei Tărtăşeşti, existând suspiciunea că au fost deturnate licitaţii privind realizarea unui sistem de apă şi canalizare, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de IPJ Dâmboviţa, şapte dintre cele 11 descinderi au loc în judeţul Dâmboviţa, două în judeţul Prahova, una în Constanţa şi una în municipiul Bucureşti.

”Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2020-2021, funcţionari din cadrul unei instituţii ar fi stabilit cu administratorii unor societăţi comerciale să deturneze preţul de adjudecare pentru două programe de investiţii finanţate. Ulterior, ar fi falsificat documente şi ar fi atestat în mod nereal realizarea unor lucrări ori realizarea acestora cu materiale mai scumpe, astfel fiind decontaţi ilegal aproximativ 5 milioane de lei”, informează Poliţia Judeţeană Dâmboviţa.

În dosar se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deturnarea licitaţiilor publice, fals şi înşelăciune.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că una dintre percheziţii are loc la sediul Primăriei Tărtăşeşti, anchetatorii urmărind ridicarea de documente legate de contracte vizând realizarea unui sistem de alimentare cu apă şi canalizare.

La ora transmiterii acestei ştiri percheziţiile sunt în desfăşurare.

sursa foto: Poliția Română

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sunt sigur ca erau acoperiti cu hârțoage. Legea achizitiilor publice permite. SICAP permite.
    Realitatea o fac cei care au spatele asigurat.
    Hoții ar trebui, acum, sa strige: hoții!

  2. Oareu au ajuns si la Corbii Mari-Dambovita sa vada ce au facut din proiectul cu reteaua de apa?

  3. Cine a trecut prin Tartasesti cand ploua sigur a dat marunt din buze la adresa Primariei, nu faci 500 metri fara sa ocolesti baltile de pe sosea si folosesti doar o banda din doua pe sens. Nu stiu statistica dar nu cred ca nu sunt frecvent accidente in zona, mai ales ca limita e 70km/h.

  4. Au pus apa si canalizare pe strada Dentas, au sapat santurile care se surpa in continuu de anul trecut, dar nu intelegem pe cine sunt puse, ca sunt terenuri goale?