G4Media.ro

Percheziții la o companie din România controlată de Gazprom / OFICIAL: Suspiciuni…

Sursa foto: G4Media.ro

Percheziții la o companie din România controlată de Gazprom / OFICIAL: Suspiciuni de divulgare a unor secrete de serviciu

UPDATE: DIICOT a confirmat, luni, că au fost efectuate nouă percheziții în București și Timișoara, parte dintre acestea desfășurându-se în sediul și punctele de lucru ale unei companii multinaționale, „într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice”.

Știrea inițială: Procurorii DIICOT au făcut luni percheziții la compania românească Nis Petrol, controlată de gigantul Gazprom. Potrivit informațiilor G4Media, DIICOT are suspiciuni privind transferul neautorizat de date informatice și divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Nis Petrol este deținută de compania sârbă NIS A.D. NOVI SAD, care la rândul ei este deținută în proporție de 56% de gigantul rus Gazprom, potrivit Consiliului Investitorilor Străini din Serbia.

Reprezentanții companiei nu au dorit să comenteze pentru G4Media informațiile.

Transferul de informații se referă la date geologice și de productie privind operațiuni din domeniul petrolier, inclusiv date cu caracter clasificat, potrivit informațiilor G4Media.

Informații despre percheziții au fost publicate și de publicația locală Vocea Timișului.

Context. 26 de percheziții au avut loc pe 29 septembrie 2022 la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, la sediul unor firme și la domiciliile unor persoane fizice, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Perchezițiile la firme și patronii români au fost făcute de DNA – Secția a II-a de combatere a infracțiunilor de corupție și asimilate corupție, iar militarii americani au fost vizați de anchetatori americani.

Potrivit acelorași surse, e vorba de suspiciuni de corupție (comisioane pentru acordarea de contracte de achiziții) și abuz în serviciu.

Deocamdată nu este foarte clar despre ce contracte este vorba și care este valoarea prejudiciului. Știrea este în curs de actualizare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce, le-au spus ca PSD+PNL+AUR sunt de-ai lor?

  2. Adica aia cu franciza benzinariilor Gazprom.

  3. Adicalea gogomanii de la SRI, DIE , PNLPSDUDMR cu multa nonsalanta de genii au incredintat companiilor detinute de cetateni rusi secrete de stat!!!
    Meseriasul Profesionist Dorel in actiune….
    Sa isi de niste bonusuri de performanta…

  4. Wow, ce șoc!
    Nu pot sa cred :))))