G4Media.ro

Percheziții într-un dosar legat de teste COVID falsificate, după ce 31 de…

Percheziții într-un dosar legat de teste COVID falsificate, după ce 31 de români au fost reținuți în Spania în urmă cu două săptămâni. Ei voiau să treacă în Franța cu teste PCR false

Cinci percheziții coordonate de Parchetul Judecătoriei Giurgiu au loc luni într-un dosar de fals și uz de fals referitor la teste COVID falsificate.

Una dintre descinderi este la autogara Filaret din București, conform surselor G4Media.ro.

Comunicatul Poliției din Giurgiu

„În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate.”

Context

În urmă cu două săptămâni, 31 de români au fost reținuți în Spania. Toți se aflau într-un autocar și au prezentat teste PCR false. Românii erau într-un autocar ce urma să treacă granița în Franța.

Conform actelor prezentate de români, testele respective ar fi fost făcute în mai multe laboratoare, iar codurile alocate fiecăruia aparțineau altor persoane.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.