G4Media.ro

Percheziții într-un dosar de instigare la omor și spălarea banilor pornit din…

sursa foto: Pexels

Percheziții într-un dosar de instigare la omor și spălarea banilor pornit din Statele Unite / Mai mulți români administrau o pagină web de asasinate la comandă / Prejudicii de jumătate de milion de dolari

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, în colaborare cu structurile locale din Gorj și Hunedoara au desfășurat miercuri 7 percheziții domiciliare în aceste județe, în urma unei solicități din partea autorităților americane.

Sunt cercetați mai mulți cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

Autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecți și 4 martori) au fost conduse la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor.

La activitățile desfășurate au asistat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București – DIPLOMATIC SECURITY SERVICE.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Oare ce inseamna „prejudiciu” in cazul de fata? Neplata taxelor?

    • pai prin spalarea banilor nu asta faci? nu eviti taxele?
      ca asasinatele nu erau pe teritoriul nostru.

  2. Doamniiii…. ce pricepuți mai suntem! Românii sunt universali pricepuți la toate cele!😁😁😁