G4Media.ro

Percheziții în Constanța, Ilfov și București la persoane bănuite că au furat…

Sursa foto: G4Media.ro

Percheziții în Constanța, Ilfov și București la persoane bănuite că au furat bani din mai multe conturi bancare după ce au trimis linkuri de phishing/ Trei bărbați au fost reținuți 24 de ore

Mai multe percheziții au loc miercuri dimineață în Constanța, Ilfov și București la persoane bănuite că au furat bani din mai multe conturi bancare după ce au trimis linkuri de phishing. Conform comunicatului transmis de Poliția Capitalei, trei bărbați cu vârste între 25 și 30 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

Comunicatul integral al Poliției Capitalei

La data de 28 martie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale a efectuat 5 percheziții domiciliare in județele Constanța, Ilfov și București într-un dosar în care se fac cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni informatice.

În fapt, în perioada septembrie-decembrie 2022, 3 bărbați au creat link-uri de phishing privind interfața unei aplicații pentru operațiuni bancare, pe care le-au trimis prin sms către mai multe persoane, sub pretextul actualizării de date, obținând astfel credențialele lor de acces în aplicația respectivă.

Ulterior, bănuiții au folosit aceste date pentru a accesa făra drept conturile de internet banking ale persoanelor vătămate, transferând totodată diferite sume de bani din conturile acestora către alte conturi bancare sau de criptomonedă, deschise pe numele unor interpuși, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro.

Cu ocazia efectuarii perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă și reziduuri de praf alb ce par a fi susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma probatoriului administrat, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața magistraților cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, “Fals informatic” și “Acces ilegal la un sistem informatic”.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...