G4Media.ro

OFICIAL Percheziții DNA privind achiziția de echipamente pentru dotarea poliției locale București…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

OFICIAL Percheziții DNA privind achiziția de echipamente pentru dotarea poliției locale București și a poliției naționale

DNA face percheziții, luni dimineață, la sediul Poliției Locale București, conform informațiilor G4Media. Sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

Perchezițiile au loc la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane.

De asemenea, se mai fac percheziții la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și IPJ Călărași.

UPDATE Ora 09:22 Comunicatul oficial al DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Cu milioanele de punguțe pentru ra..t de câine ce au făcut, le-au folosit pe post de husă impermeabilă la caschetă pentru zilele ploioase ?!

 2. Se înmulțesc faptele de corupție în toate instituțiile statului.
  Când s-a format noul useleu care este scutul tuturor infractorilor, aceștia se simt imuni în fața legii și de aia fură-n draci, știind că nu vor păți nimic.

  • Îți dai seama cat ești de obtuz dacă la un articol despre percheziții tu spui că „se simt imuni”? Îți dai seama că vorbești de USL când e vorba și de poliția locală a sectorului 1 unde este primar una de la USR?

  • @mihai
   Ai citit regulamentul de organizare și funcționare a poliției locale București?
   Polițiile locale de sector sunt separat.
   Articolul spune clar despre un control la poliția locală București nu la toate polițiile locale din București. Chiar zilele trecute se comenta aici că se dublează instituțiile.
   Da, se cred imuni. Ce, ar fi prima oară când se fac percheziții și nu se va găsi nimic, maxim un extinctor expirat?

  • @Petru – articolul spune ce vrea G4Media. „Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că descinderile ar avea loc la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.”
   Dar fie ca tine! La Primăria Capitalei primar e tot de la USR! Vreau să văd ce caută întâi și apoi trag concluzii! Eu nu sunt trotinetist să înjur pe toată lumea ca să iau bani de la Drulă sau Ghenă!

  • @Mihai descinderile la Pls1 au fost facute pe 19 februarie nu acum. Si avand in vedere ca sunt acelasi masuri luate la IPJ Calarasi, politia generala Bucuresti, PLS1 si PLB sunt mai degraba niste increngaturi are capilor din politie decat ale primarilor. In general la PL de oriunde ar fi ea, sefii din PL fac cererea de buget iar mai apoi se voteaza in consilii. Primarii nu prea au multe de spus aici.

  • @Habarnist – să înțeleg că ați votat USR? Din experiență știu că voi nu acceptați măcar să se facă anchetă. Șefii din Poliția Locală sunt ai primarului in funcție! Eheiiiii! Dacă erau primarii de la PSD….. 😁 Nu crezi că o atitudine corectă ar fi: să vedem ce zice parchetul?!? Nu dumneata stabilești cine și ce a făcut!

 3. Misuna administratia tari de politruuci agramati,hoti,parliti,bagati in locuri cheje pentru a fura pentru clicile de partid ,de interese si cuumetrii.
  Doar poporul ii va starpi pe acesti sacali

  • Deci e vorba de „plata în avans a unor echipamente, care ulterior nu au mai fost livrate de firma contractată”. S-a întâmplat și la mine la firmă, noi plătind niște echipamente pe care furnizorul nu le-a livrat . Să vedem de ce e vorba de corupție!

 4. De ce nu afisati comentariul!?….,

 5. Toata Romania e impanzita de asemenea clici politice de interese de grup ,de cumetrii ,rubedenii si tot ce doriti pusi pe furat si imbogatire pe spinarea poporului.
  Doar popoul ii va opri”vremelnic”printr-o revolutie adevarata.

  • Să vedem despre ce e vorba! Eu nu cred că ăia au dat banii și nu și-au închipuit că dacă nu primesc ce au comandat nimeni nu se sesizează! Contractul e contract! Sunt perchiziții și la mai multe firme!!!!

 6. Bă, da rotund te mai dai ? Fiind tot trotinetist cu state de funcționare mult mai mari decât tine , am pretenția să-ți spun pe șleau : du-te in mu mă ta . Cât privește pe drula să îl iei de mă dulă. Na !

  • Ha, ha, ha! Iată limbajul suburban al USR! Asta sunteți: periferia societății! Dacă mă înjuri sigur ai dreptate! Bine a făcut Jandarmeria că v-a călcat pe cap când ați aruncat cu bolovani în ei! USR=mizerie!

 7. Dar de achizitia de BMW-uri pentru politie, cand se ocupa DNA-ul????

  • Vai! Nu o să facă nimic DNA pentru că e și Drulă implicat! Cel mai sigur e să furi împreună cu USR! Ai imunitate!