G4Media.ro

Percheziţii DIICOT în Arad, la o firmă care se ocupă cu importul…

sursa foto: Alba24

Percheziţii DIICOT în Arad, la o firmă care se ocupă cu importul de deşeuri

Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminaşităţii Organizate fac marţi dimineaţă mai multe percheziţii la sediul unei firme din Arad care se ocupă cu importul de deşeuri din vestul Europei, precum şi la mai multe locuinţe, transmite News.ro.

Potrivit anchetatorilor, mai multe documente urmează să fie ridicate, în urma percheziţiilor.

De asemenea, un număr de şapte persoane urmează să fie duse la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiate.

Anul trecut, în data de 1 octombrie, anchetatorii au făcut 44 de percheziţii în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba şi Sibiu, după ce au monitorizat o grupare care a adus 57 de transporturi de deşeuri, în România, însumând 1.500 de tone.

„Deşi, potrivit OUG nr. 195/2005, privind protecţia mediului, „Introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură, în scopul eliminării acestora, este interzisă”, sub pretextul efectuării unor operaţiuni de valorificare/reciclare, membrii grupului infracţional, pe fiecare palier sau nivel de execuţie, ar fi acţionat pentru introducerea ilegală în ţară a deşeurilor, punând astfel în pericol sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

Aceştia ar fi profitat şi de faptul că în România preţul de procesare şi reciclare a deşeurilor (80 lei/tonă), este unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană, urmărind astfel să obţină în mod facil câştiguri financiare importante”, au transmis atunci procurorii DIICOT.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...