G4Media.ro

Pentru că nu este convinsă de succesoarea sa, Merkel ar intenţiona să…

Pentru că nu este convinsă de succesoarea sa, Merkel ar intenţiona să rămână la putere

LE POINT (Franţa), 28 mai 2019 – Potrivit site-ului Bloomberg, Angela Merkel consideră că președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), nu ar fi la nivelul corespunzător pentru a-i succeda în funcţie, scrie cotidianul francez Le Point, preluat de Rador.

Un duș rece pentru Annegret Kramp-Karrenbauer? Potrivit site-ului Bloomberg, Angela Merkel consideră că „delfinul” său, Annegret Kramp-Karrenbauer, în prezent în fruntea CDU, nu este pregătită să-i succeadă la Cancelarie. Potrivit spuselor a două persoane apropiate, cancelarul ar intenţiona să rămână la putere până la sfârșitul mandatului său, în 2021. După cum a reamintit Bloomberg, Annegret Kramp-Karrenbauer a scăzut în sondaje în ultimele luni, în timp ce CDU a înregistrat cel mai rău rezultat la alegerile europene de duminică, cu 28% din voturi. Potrivit acelorași surse, Angela Merkel ar fi decis să nu-şi mai ajute protejata pe plan politic.

Annegret Kramp-Karrenbauer trebuia să aducă un suflu nou în fruntea partidului, condus de Angela Merkel timp de optsprezece ani. De la preluarea funcției sale în decembrie, Annegret Kramp-Karrenbauer dezvoltă o viziune politică mai conservatoare decât Angela Merkel. În special, ea s-a opus publicității privind avortul. Mai mult, a declinat o serie de polemici în ultimele luni. Recent, a sugerat să se pună restricții asupra libertății de exprimare online atunci când CDU a fost vizat de mai mulți youtuberi în ajunul alegerilor europene. În videoclipurile lor, acești influențatori germani au chemat alegătorii să voteze împotriva coaliției de guvernământ, spunând că politica sa privind clima este insuficientă.

În luna martie, Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a atras mânia multor germani după o „scheci” despre intersexuali, persoane al căror gen nu este clar definit. „Uitaţi-vă la oamenii de astăzi. Cei care v-ați dus recent la Berlin i-aţi văzut pe aceşti băutori de latte macchiato, care merg la toaletele rezervate pentru al treilea sex! Sunt toalete pentru bărbații care nu știu dacă ar trebui să stea aşezaţi sau în picioare”, a explicat ea. Evenimente care i-au erodat popularitatea, deoarece, după cum a reamintit Bloomberg, Annegret Kramp-Karrenbauer a pierdut trei puncte de popularitate, potrivit unui sondaj publicat la începutul lunii mai. Acesta este cel mai mic scor de la preluarea mandatului său în decembrie și este cu aproape 20 de puncte mai mic decât acela al Angelei Merkel.

Traducerea: Rodezia Costea

Foto: Annegret Kramp-Karrenbauer / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. “Delfinul” nu o fi pupat poala cracanatului de la Kremlin precum tovarașa ofițer stasi merkel și micronul comunist frantuz…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.