G4Media.ro

Pentagon: Nicio modificare a termenului de evacuare din Afganistan / SUA a…

Sursa foto: Twitter/ @18airbornecorps

Pentagon: Nicio modificare a termenului de evacuare din Afganistan / SUA a evacuat aproape 64.000 de persoane de la începutul lunii iulie până în prezent

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există „nicio modificare” la termenul de finalizare a evacuării din Afganistan până la 31 august, informează The Guardian.

Kirby spune că SUA consideră că poate finaliza evacuarea la timp.

„Nu a existat nicio modificare a calendarului misiunii, ceea ce înseamnă că va fi realizată până la sfârșitul lunii. Talibanii au fost foarte clari în legătură cu așteptările lor”, a afirmat Kirby, care găzduiește un briefing de presă la Pentagon.

John Kirby a precizat că „câteva mii” de cetățeni americani au fost evacuați din Afganistan. Obiectivul este de a mai scoate 20.000 de oameni până la sfârșitul săptămânii este el, a mai adăugat el.

„Pentru toți americanii care vor să plece … îi scoatem în fiecare zi”, a zis Kirby.

Din iulie, SUA au evacuat 63.900 de cetățeni americani, personal din SUA și NATO și civili afgani, potrivit generalului-maior al armatei americane, William „Hank” Taylor.

La începutul zilei de astăzi, Casa Albă a spus că 21.600 de persoane au fost scoase pe o perioadă de 24 de ore doar luni.

Sursa foto: Twitter/ @18airbornecorps

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mareata US Army invinsa de paznicii de capre, in papuci, analfabeti si afumati cu opium. Ce au fost si ce au ajuns americanii.