G4Media.ro

Pentagon: Construirea unui debarcader temporar pentru livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza…

Sursa Foto: X / Open Arms

Pentagon: Construirea unui debarcader temporar pentru livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza va începe în curând

Construirea unui debarcader temporar pentru livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza va începe în curând, a anunţat marţi Pentagonul, informează miercuri dpa, transmite Agerpres.

„Toate navele necesare se află în regiunea mediteraneană şi staţionează acolo, pentru a începe construcţia atunci când va fi dat ordinul în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării american, Pat Ryder. „Suntem poziţionaţi pentru a începe construcţia foarte curând, într-un viitor foarte apropiat”, a adăugat el.

Potrivit lui Ryder, construcţia este probabil să demareze la începutul lunii mai cel mai târziu.

Guvernul SUA a anunţat în martie că intenţionează să construiască un debarcader temporar în Marea Mediterană lângă Fâşia Gaza pentru a aduce hrană, apă şi medicamente în acest teritoriu.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat după un masacru fără precedent întreprins de mişcarea palestiniană islamistă Hamas şi alte grupări islamice pe teritoriul Israelului pe 7 octombrie, masacru soldat cu peste 1.200 de morţi.

Israelul a răspuns cu bombardamente masive şi cu o ofensivă terestră. În contextul unui număr ridicat de victime civile şi al situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza, Israelul este vizat tot mai mult de critici pe plan internaţional.

Recent, SUA i-au cerut aliatului său Israel să extindă rapid livrările de ajutoare pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza.

Cu toate acestea, există încă riscul de foamete în nordul Fâşiei Gaza.

Potrivit Programului Alimentar Mondial (PAM), în urmă cu câteva zile camioane ce transportau ajutoare pentru nord au trecut prin punctul de trecere recent deschis Erez, pentu prima dată de la declanşarea conflictului pe 7 octombrie.

Ajutoarele au ajuns de asemenea în nordul regiunii pe la alte puncte de trecere. De asemenea, nave cu ajutoare au fost pentru prima dată direcţionate către portul Ashdod în sudul Israelului.

Potrivit experţilor, ajutorul pentru Gaza trebuie extins rapid.

Miercuri, un raport al ONU asupra foametei la nivel mondial va fi prezentat la Geneva.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează