G4Media.ro

Pe toată Via Transilvanica. O simfonie de trei zile (Turnul Sfatului)

sursa foto: Turnul Sfatului

Pe toată Via Transilvanica. O simfonie de trei zile (Turnul Sfatului)

La ora la care scriu acest text, mai sunt câteva sute de minute până când vom termina de parcurs toată Via Transilvanica. Textul face referire la precedente trei zile, în care m-am prăvălit într-un șir de experiențe venite precum un apogeu al punctelor culminante. Trei zile în care am plâns cu gura până la urechi, am întâlnit oameni îmbietor de autentici și am strivit ultimele punguțe cu energie în mijlocul unor răsunătoare priveliști, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

Este vorba de zilele 22, 23 și 24 de când pedalez de la Putna până la Dunăre, zile în care am descoperit Via Transilvanica cale de 184 de km. Am pornit de la Reșița și am parcurs trei rute de drumeție prin sălbăticia codrilor care se întind până aproape de comuna Prigor (prin Iabalcea și izolatul canton Coșava).

În următoarea zi (cea cu numărul 24) aveam să ieșim de pe Terra Banatica pentru a intra în Terra Romana, ultima regiune prin care Via Transilvanica te călăuzește spre Drobeta Turnu-Severin. Administrativ-teritorial, aveam să pedalăm 56 de km tot în județul Caraș-Severin, trecând prin rutele de drumeție care duc înspre Crușovăț – un sat sub un deal – și, mai apoi, Prisăcina, cătun cu doar șapte familii, răsfirate în munții Mehedinți.

Articolul complet pe Via Transilvanica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Le tot faceti reclama la astia de parc ar fi ceva bun public. N-au intrebat pe nimeni cu privire la traseu. In Tara Hategului trece pe la un kitsch care a inlocuit prin distrugere un monument istoric.
    https://www.totb.ro/monumentul-manea-despre-moartea-recenta-a-cetatii-de-la-malaiesti/
    Dar nu ajunge la splendoarea zonei, Râul Alb.
    https://www.thepetitionsite.com/936/056/545/help-saving-the-last-undisturbed-river-in-romanian-carpathians/