G4Media.ro

Pe podul din Crimeea s-a permis trecerea autobuzelor, pe ambele sensuri /…

sursa foto Twitter/@lesiavasylenko

Pe podul din Crimeea s-a permis trecerea autobuzelor, pe ambele sensuri / ”Dacă se dorește, pasagerii pot folosi bărci și feriboturi pentru traversarea Strâmtorii Kerci”

Ministerul Transporturilor din Rusia a anunțat că s-a decis permiterea traversării autobuzelor a podului din Crimeea, în ambele sensuri, relatează RIA Novosti.

„Traversarea autobuzelor a început pe podul din Crimeea. Acestea au început să urmeze în ambele sensuri în această dimineață. Să reamintim că până acum autobuzele puteau traversa strâmtoarea doar cu feribotul”, a menționat ministerul citat de RIA Novosti.

Acum, pentru traficul de pasageri pe pod este deschisă circulația mașinilor, autobuzelor, trenurilor și trenurilor electrice. ”De asemenea, dacă se dorește, pasagerii pot folosi bărci și feriboturi pentru traversarea Strâmtorii Kerci”, precizează agenția de știri.

În dimineața zilei de 8 octombrie, un camion a explodat pe podul din Crimeea, fapt ce a dus la incendierea rezervoarelor de combustibil ale unui tren care traversa podul și la prăbușirea parțială a unui sens de mers pentru autovehicule. Potrivit ultimelor rapoarte, patru persoane au murit.

FSB a spus că atacul a fost organizat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei și personal de șeful acesteia, Kirill Budanov.

În acest caz, pe lângă cinci ruși, au mai fost reținute trei persoane – cetățeni ai Ucrainei și Armeniei. În total, conform informațiilor Comisiei de anchetă, în anchetă apar 12 persoane.

Potrivit anchetatorilor, teroriștii au deghizat explozivi în role de folie de plastic pentru clădiri. Rușii susțin că marfa cu o greutate totală de peste 22 de tone a fost trimisă pe mare de la Odesa în Bulgaria, la începutul lunii august, iar apoi a fost transportată cu un camion în Armenia și a trecut granița cu Rusia pe 4 octombrie din Georgia. În acest timp, atacatorii au schimbat de mai multe ori documentele de însoțire și au schimbat camioanele.

Pe 6 octombrie, paleții au fost încărcați în camionul lui Makhir Yusubov, care a plecat la Simferopol. Potrivit datelor preliminare de la o sursă informată a RIA Novosti, șoferul decedat nu a fost implicat în atac.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Au dat drumul la operatiunea „Autobuzul”.

  2. Gata,totul.e in regula. Daca era o problema cu podul,Putin care tine la mujici ca la sine insusi,nu i-ar fi lasat sa treaca.
    Trimite el 300 de mii de tineri rusi in izmene sa moara in Ucraina,ce mai conteaza cateva autobuze cu locuitori din Crimeea care mai sunt si partial nazishti,partial turci.

  3. La imbarcarea in autobuz se dau obligatoriu veste de salvare.