G4Media.ro

Pe listele votanților la alegerile din Ungaria s-au înscris peste 450 de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pe listele votanților la alegerile din Ungaria s-au înscris peste 450 de mii de persoane din afara țării / Până marți au fost primite peste 150 de mii de voturi exprimate

Alegerile din Ungaria prezintă un interes pentru maghiarii din Transilvania care dețin și cetățenia ungară. Astfel, cetățenii maghiari, care nu au domiciliul în Ungaria pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare, dacă s-au înregistrat în lista votanților până la data de 9 martie anul curent. Până la termenul precizat, s-au înscris pe listele electorilor 456 de mii de persoane.

Potrivit Biroului Național Electoral, până la data de 29 martie, au fost primite 151.304 voturi exprimate prin corespondență, din care 30.472 trimise direct la Biroul Național Electoral, și 120.832 trimise la reprezentanțele diplomatice ale Ungariei, relatează cotidianul de limbă maghiară www.kronika.ro .

În România organizațiile partenere ale guvernului Ungariei, Centrele de democrație ale Partidului Național Maghiari din Transilvania și Fundația Eurotrans al UDMR-lui, lucrează intensiv la a ajuta strângerea și transmiterea voturilor prin corespondență.

Jurnaliștii de la portalul de limbă maghiară www.transtelex.ro au realizat o investigație prin care au arătat vulnerabilitățile votului prin corespondență pentru alegerile parlamentare din Ungaria, și avantajele pe care și le-a creat partidul de guvernământ FIDESZ în acest plan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Aici sunt trecuti si votantii UDMR ului, aia de la Teleorman si din alte comune sudice??
    Cati pesedisti au votat cu ungurii, doar ca sa ajunga in Parlament UDMR si sa-si voteze interesele?

  2. N-ai citit atent știrea ! Este vorba despre cei care au și cetățenia maghiară, nu despre votanții UDMR. Și da (cum zice dulapul) sunt mulți etnici români care au reușit să obțină și cetățenia maghiară, pentru a avea pașaport de spațiul Schengen. Dar probabil n-au votat.