G4Media.ro

Pauza de relaxare: Zece crime capitale pe care le puteți face atunci…

Pauza de relaxare: Zece crime capitale pe care le puteți face atunci când preparați sau mâncați paste / ”Să rupi spaghetti” sau să le ”mănânci cu pâine”…

De Ziua Internațională a Pastelor, o româncă stabilită în Italia a postat pe Facebook un text amuzant despre cele zece ”crime” pe care un român le poate comite atunci când prepară sau mănâncă paste.

”Vă sparg feed-ul cu restricții, covid, vaccinare, cu o rubrică de drept penal.

Azi, de Ziua Internațională a Pastelor, trebuie să știți că există zece crime capitale:

  1. Să rupi spaghetti când le pui la fiert, ca să-ți încapă în oală.
  2. Să fierbi pastele mai mult decât scrie pe cutie, “ca să nu te doară burta”.
  3. Să clătești pastele fierte cu apă rece.
  4. Să pui smântână la carbonara.
  5. Să folosești exclusiv carne de porc la ragu.
  6. Să cauți pe net rețete de ragu rapid. Nu există. Ragu e un sos de slow cooking. Ca zacusca, să fiu mai precisă.
  7. Să înlocuiești parmezanul cu cașcaval.
  8. Să tai pastele din farfurie cu cuțitul.
  9. Să servești pastele fără să aduci la masă și adaosul de parmezan (cam ca lipsa ardeiului și smântânii la ciorba de burtă)
  10. Să mănânci pâine la felul de paste.

Toate cele de mai sus sunt delicte în formă agravată și se pedepsesc conform legii.

Viva la pasta!”, a scris românca în postare.

Italienii mănâncă în medie 23 de kilograme de paste anual

Ziua Internaţională a Pastelor, sărbătorită luni, este dedicată anul acesta pastelor ”al dente”, preparate astfel încât să aibă o consistenţă mai tare la mestecare, relatează Agerpres, care citează DPA.

Italienii consumă anual, în medie, peste 23 de kilograme din acest produs, a explicat Unione Italiana Food de Ziua Internaţională a Pastelor.

Comparativ, germanii mănâncă, în medie, aproximativ 8 kilograme, deşi cantitatea a crescut la 9,5 kilograme în 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit asociaţiei procesatorilor de cereale şi a producătorilor de leguminoase bogate în amidon din Germania.

În ceea ce priveşte cele mai populare forme de paste, spaghetele sunt preferate la nivel mondial, conform Unione Italiana Food.

În 2020, în jur de 17 milioane de tone de paste au fost consumate în lume, cu un milion mai mult decât recordul anterior din 2019 şi de două ori mai mult comparativ cu aproape 10 ani în urmă, potrivit Unione Italiana Food.

Potrivit asociaţiei de fermieri Coldiretti, în perioada pandemiei mulţi italieni au revenit la prepararea pastelor acasă. Patru din zece familii au declarat că au început din nou să facă paste de casă în timpul perioadelor de lockdown, a constatat asociaţia în urma unui sondaj. Motivul oferit a fost, poate deloc surprinzător, faptul că oamenii au petrecut mai mult timp acasă.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

  1. pastele, cea mai inutila si nesanatoasa mancare impreuna cu toate produsele de patiserie si panificatie. Pe langa faptul ca nu iti tine de foame iti adauga si o gramada de Kcal care, duce la obezitate, rezistenta la insulina, si in cele din urma diabet.
    100g paste, uscate au 371Kcal si 75g carbohidrati RAFINATI, pe cand 100g somon are 206Kcal si 0 carbohidrati. Acum mancati 150g somon ~= 310Kcal + o salata verde 150g cu 200g castraveti (asta ca sa faceti cele 371Kcal), vs 100g paste si vedeti care tine mai mult de foame.

    • Unii vor sa moara sanatosi! Relax man!

    • Da, am văzut și eu prin Italia. E plin de obezi. Și italiencele sunt cele mai grase femei.

    • @Covidel

      Diabetul nu implica obezitate, insa obezitatea implica in cea mai mare parte diabet. Mai citeste despre ce inseamna sa consumi produse fainoase zilnic si lasa-ma cu Italia si cu femeile grase. Mai bine ai intreba „badanatele” romance sa vezi ce fel de ce boli sufera batranii italieni. Desi mor la 90 de ani, ultimii ani din viata fie sunt mobilizati la pat, fie sufera de cancer, diabet, parkinson, alzheimer , boli care sunt corelate cu consumul ridicat de carbohidrati rafinati/simpli. Una e sa manaci produse care contin carbohidrati complecsi (ovaz, cartof dulce, orez negru) si alta e sa manaci produse din faina alba. Btw, inclusiv carbohidratii complecsi nu trebuie consumati mai mult de 200g pe zi daca vrei sa ai o viata buna si sa nu te „odihnesti” prin spitale

  2. Cred că la punctul trei e nevoie de dezbateri și precizări. Spaghetele, da, nu trebuie șocate cu apă rece după scoaterea din oală, înainte de a fi aruncate în sos; dar atunci când fierbi ceva penne pt un ziti de pildă, merită răcite un pic, ca să păstreze textura al dente și după datul prin cuptor, nu?

    • Asta care a dat accest comentariu despre Paste sigur dar sigur este Şoldoveanca

  3. Am zis ca fac tot posibilul sa ma abtin dar n-am cum, prea la fileu si prea important : https://www.litera.ro/alimente-care-ucid-creierul-cerealele-carbohidra-ii-i-zaharul?gclid=EAIaIQobChMIyKiTzuLl8wIVh6Z3Ch01ugbtEAQYASABEgK0TvD_BwE

    Subliniez ce-a zis baiatul de mai sus ! (pmct)

    Pt. alalalt de sub el. Iti urez moarte placuta ! Mentalitate total aberanta. Nici macar nu intelegi magnitudinea. N-are sens. Ramifiicatiile iti detoneaza creierasul de ciugulitor.

  4. !Simplist

    a muri sanatos este un ideal in viata, bine ar fi sa-l avem in minte si sa-l aplicam in viata cotidiana!

  5. Există persoane care taie pastele cu cuțitul? De mâncatul cu pâine nici nu mai zic…
    Și ceva care îmi stă pe creier, deși știu că nu e vina redacției aici: e -păcat- capital, că dacă vrei să traduci ”capital crime” din engleză, îți iese „omor calificat”…

  6. Pt. astia care ‘vor sa nu moara sanatos’ : Din banii vostri va platiti suferinta, intr-un final, e perfect corect, drept, just. Bon apetit ! Dati si cu Cola !

    Fac un ‘infinite loop’, va trimit de aici acolo si de acolo aici. :))

  7. P.S. : Sunt niste detalii pt. sistemul de sanatate ce ar trebui adaugate … Sa-ti scrie pe punga de faina si pe cea de zahar ca pe pachetul de tigari, sunt cam la acelasi nivel, chiar, din contra: Diabetul si toate bolile inflamatorii derivate din excitarea excesiva a pancreasului si implicit surplusul periculos de insulina din fiecare celula in parte, apar mai devreme decat cancerul pulmonar. Dar cine-s eu sa va dau detalii, nu ?

  8. P.P.S. : Iertati-ma ! Nu mai pomenesc de Cancer ! Prea cuantic pt. ‘mici de tot’, micutul reditut rasfatatus maximus, cu cioco murdar la gura nimic, ii facu mamica toate poftilii.

    Fiecare pasare pe limba ei moare…C’est la vie !

  9. Văd o grămadă de”nutriționiști” care comentează contra pastelor italienești,dar nici unul nu catadicsește să spună că sunt a doua nație din lume ca longevitate după japonezi

    • Nu. Pastele se fierb cu 1 – 2minute mai putin decat timpul total al dente. Iar cand se amesteca pastele cu sosul se face direct in tigaia sosului, si se mai lasa ca pastele sa se gateasca in sosul respectiv pana la textura de al dente. In felul asta,pastele segatesc so absorb un pic de sos. Se foloseste mult apa de la paste pentru ca contine amidon de la paste pentru a lega sosul si a-l face mai cremos.

    • Si mai mult de atat cred ca baga paine cu orice,la orice ora din zi, si la fiecare masa.

  10. uite de-aia trebuie sa mancam traditional romaneste
    1.ceafa de porc cu cartofi prajiti si spritz de vara
    2.mici cu mustar si bere
    3.fasole cu carnati/kaiser si salata de varza murata
    4.CIORBE de toate felurile .suntem ciorbagii lumii
    5.saramura de crap cu mamaliga
    6.bulz-de la tovarasul Burebista
    7.Mamaliguta cu branza si smantana
    8.etcetera,etcetera dar obligatoriu cu 100 ml tarie inainte si stins totul cu macar un kil de vin rosu.
    9.Tot murim nu?

  11. Seriös vorbesti Doamna cu crima, ? Cu ce se prepara carbonara? Cu iaurt? Intreb si eu , unde ati invatat reteta de nu e ok.

  12. Titlul foarte horor, „Zece crime capitale pe care le puteți face atunci …., halal ziariști.😀😀😀