G4Media.ro

Paul Stănescu, secretar general PSD: ”Rotaţia guvernamentală trebuie să asigure în continuare…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Paul Stănescu, secretar general PSD: ”Rotaţia guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă/ Dacă vom considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliţie”

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că anul trecut a fost unul plin de provocări la nivel naţional şi regional, în care coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorităţi a demonstrat că este o construcţie care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere, iar rotaţia guvernamentală trebuie să fie asigură în continuare pentru a avea mai departe o administrare eficientă, transmite News.ro.

El a mai spus că, în cazul în care liderii coaliţiei vor considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci acest lucru va fi decis consensual, ca parteneri în coaliţie.

  • „Am reuşit de mai multe ori să ţinem în frâu conflictele sau să le menţinem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens. Această coaliţie are toate şansele să intre în istorie ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după revoluţia din 1989. Revenind la prezent, discuţiile despre menţinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotaţiei la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens şi în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliţie. Nimeni nu trebuie să refuze eficienţa guvernamentală pentru interese personale sau politice”, a declarat Paul Stănescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Acesta a adăugat că singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanţa funcţiei de premier, de la Nicolae Ciucă la preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai.

  • „Deşi au fost perioade complicate şi mulţi care prevesteau ruperea coaliţiei, am dovedit că suntem responsabili. Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toţi vedem lucrurile la fel. Însă, mereu ne punem la masa negocierilor şi nu ne ridicăm până nu avem un consens în privinţa soluţiilor pentru români”, a completat Stănescu.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cei care votează pnl-psd isi merita soarta.

  2. Cina cea de taina cu marx ,engels,lenin,stalin