G4Media.ro

Patru urși capturați în Brașov, în zona Șchei. Ei au fost relocați

Patru urși capturați în Brașov, în zona Șchei. Ei au fost relocați

În noaptea de marți spre miercuri, în zona străzii Nisipului de Sus din Brașov, au fost capturați și tranchilizați 4 urși care intrau frecvent în oraș, în zona cartierului Șchei, transmite Rador. Este vorba despre un exemplar matur, de aproximativ 5 ani, și de 3 pui de urs. După măsurarea și cântărirea celor patru animale capturate, potrivit protocolului, întreaga familie de urși a fost relocată.

G4Media.ro a scris încă din septembrie că două zone diferite de la marginea Brașovului se confruntă cu aceeași problemă: oamenii stau baricadați în case de teama animalelor. Se sună înainte de a ajunge acasă, pentru a vedea dacă drumul este liber, nu se mai pleacă decât cu mașinile, iar noaptea totul este baricadat urmând ca dimineața să se evalueze pagubele. Se simt neajutorați în această stare de asediu, deoarece jandarmii care vin în urma apelurilor la 112 completează cel mult un formular, iar de la primărie nu au niciodată niciun răspuns.

Aceasta este cea de a doua ursoaică relocată împreună cu puii ei din această zonă, în ultima săptămână.

Capturarea și tranchilizarea animalelor s-au realizat cu sprijinul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea“ și al Asociației ,,Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor”.

În zona cartierului Șchei, unde sunt semnalate cele mai multe incidente pentru că urșii intră deseori și în gospodăriile cetățenilor, Municipalitatea monitorizează alți 4 urși maturi și 5 pui de urs. De asemenea, Primăria Brașov a demarat procedura de achiziție a echipamentelor și materialelor necesare pentru monitorizarea, capturarea și relocarea urșilor care intră frecvent în oraș. Administrația locală dispune, în acest moment, de 3 camere cu termoviziune, 4 lanterne de mare putere și 8 doze tip spray antiurs, iar săptămâna viitoare, Primăria Brașov va semna contractul de achiziție a două capcane pentru capturarea și transportul urșilor.

În prezent, municipalitatea se folosește de două capcane puse la dispoziție de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, acestea fiind amplasate în cartierul Șchei. (Foto: Urși în Brașov / G4Media)

Citește și:

VIDEO Mărturii exclusive probate cu filme și fotografii. Brașovenii din zonele periferice, terorizați de creșterea numărului de urși: ”Sunt mai mulți urși decât oameni pe stradă” / Primăria, somată să ia atitudine, altfel ”va urma moarte de animal!”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ecomarxistii sunt fericiti.

  2. Și logic,i-a relocat într-o zonă unde,de-asemenea sun foarte mulți urși sau de cealaltă parte a drumului 🤭.
    Trebuiau duși măcar în Germania…că ăia oricum nu au și le merge al dreq de bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.