G4Media.ro

Patru state din Europa Centrală și de Est au blocat un acord…

sursa foto: Facebook/ Andrej Babis

Patru state din Europa Centrală și de Est au blocat un acord în UE pentru diminuarea masivă a emisiilor de carbon până în 2050

Mai multe țări din Europa Centrală și Est s-au opus planurilor Uniunii Europene de reduce semnificativ emisiile de carbon până în 2050, potrivit Telegraph.

„De ce trebuie să decidem cu 31 de ani înainte ce se va întâmpla în 2050?” a declarat Andrej Babiš, premierul ceh, înaintea începerii  summitului de la Bruxelles. De partea Cehiei s-au plasat și Polonia, Ungaria și Estonia.

Telegraph notează că și verzii au criticat inițiativa UE, argumentând că anul 2050 este un obiectiv mult prea vag.

„Este greu de crezut că aceste patru guverne, mânate de interesele înguste ale industriilor lor poluante, au reușit să se opună unui ambiții a Uniunii Europene privind schimbările climatice, care este susținută în număr mare și care este atât de necesară”, a declarat Wendel Trio, directorul coaliției Climate Action Network Europe.

Foto: Andrei Babis, premierul Cehiei (contul personal de Facebook).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pentru G4M: ați scris la finalul articolului că Babiš e premierul Cehoslovaciei; dragilor, țara asta nu mai există de aproape 30 de ani!

  2. Cum sa nu puna o astfel de intrebare, atat timp cat Skoda si motoarele ei Diesel ar putea fi… ”demascata/e”, apropo de pulberile extrem de fine pe care le elibereaza in atmosfera?
    PS. Va rog sa consultati ‘Net-ul, apropo de motivele care au stat la baza deciziei de interzicere a motoarelor Diesel in Paris! Pe scurt: s-a organizat un seminar, la care seinar au fost invitati atat medicii pneumologi cat si comerciantii de masini cu motoare Diesel. Acestia au fost rugati sa nu vina la seminar cu ”mana-n fund”, ci sa aduca cu dansii: medicii sa aduca graficul cu evolutia bolilor de plamani in ultimii 30 de ani (B.P.O.C.; cancer pulmonar , etc), iar dealer-ii auto Diesel sa vina cu graficul vanzarilor de masini, tot in ultimii 30 de ani…Va rog sa ghiciti care a fost rezultatul suprapunerii celor 2 grafice…!

  3. acest acord trebue semnat de toate tarile de pe glob, in caz contrar vor fi tari care nu-l vor respecta si vor economisi, astfel productia lor va fi mai ieftina si mai ceruta pe piata, tari precum India si China sunt tarile cu cele mai mari emisii de carbon si nu vor investi in protectia mediului ceea ce va sustine si mai departe concurenta. astfel va rezulta ca tarile care au investit in protectia mediului vor fi pierdante din punct de vedere economic, iar tarile ignorante vor cistiga, ca doar aerul e unul comun pentru toti

    • e destul de simplu:poluarea industriala nu a disparut, ea doar a fost bagat sub pres de societatile occidentale, presul lor fiind china, india, brazilia si altii practic s-a aruncat mizeria peste gard!

  4. For real? Premierul cehoslovaciei? Hai sa ne revenim un pic