G4Media.ro

Patru persoane au plătit taxe la Universitatea din Sibiu folosind criptomonede. S-a…

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Patru persoane au plătit taxe la Universitatea din Sibiu folosind criptomonede. S-a folosit Egold și Bitcoin

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit 600 de lei în criptomonede de la patru persoane care s-au înscris la sesiunea de admitere din acest an, anunță Turnul Sfatului. Fiecare a plătit în monede virtuale câte 150 de lei, atât cât reprezintă contravaloarea taxei de înscriere pentru intrarea în sesiunea de admitere din acest an, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al instituției, citat de ziarul sibian. ”Aceste plăți au putut fi efectuate nu doar cu moneda Egold, dezvoltată de Start-Up-ul sibian Elrond, ci și cu alte criptomonede. Plățile în monede virtuale vor fi acceptate și în sesiunea de admitere din luna septembrie”, a declarat pentru ziarul sibian, Teodor Boantă.

Din informațiile Turnul Sfatului, cealaltă monedă virtuală folosită în tranzacții, pe lângă Egold, a fost Bitcoin. La cursul de astăzi, persoana care a plătit cei 150 de lei în această monedă a cheltuit 0,0009 Bitcoin, iar cel care a achitat taxa de înscriere în Egold a achitat 0,42. Universitatea nu cunoaște câte din cele patru persoane au folosit Egold și câte Bitcoin, aceste date fiind accesibile doar operatorului care a intermediat transferul.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost prima universitate din România care a anunțat că permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală. Inițial, s-a stabilit că moneda virtuală prin care se vor putea efectua plățile va fi Egold (EGLD), dezvoltată de startup–ul sibian Elrond. Acum, însă, prin intermediul aplicației Netopia, folosită de ULBS, s-au realizat plăți și cu alte criptomonede, susține Universitatea din Sibiu.

6.080 de locuri la ULBS, la învățământul cu frecvență

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat că  a pus la dispoziția absolvenților de liceu peste 3.800 de locuri pentru studiile de licență, dintre care 1.848 reprezintă locuri fără taxă. 120 de locuri sunt subvenționate din surse proprii, la acestea adăugându-se altor 1.750 de locuri bugetate de Ministerul Educației și Cercetării pentru programele de licență și 960 pentru programele de master. În total, ULBS a scos la concurs, pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF), 6.080 locuri pentru studiile de licență și masterat IF, în sesiunea vară 2021.

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Si asta arata ca universitatea din sibiu nu e o institutie de inatamant serioasa, ci e o fabrica de diplome. Ca majoritatea universitatilor din romania.

  • In 3 secunde schimbi cryptomoneda in lei.
   Care e problema?
   Daca platea cu euro, dolari americani sau zloti polonezi era mult mai greu sa schimbe in lei.

  • Bai abc votant psd
   Dar cum ai ajuns tu la concluzia de mai sus?ce a facut universitatea rau?ce au criptomonedele?
   Ia uimeste ma cu un comentariu in care explici ca si criptomonedele sunt un plan malefic al corporatiilor sau bill gates sau…dracu stie ce teorie a conspiratiei…
   I ti este atat de frica de schimbare?

  • Habar nu am ce hram poartă universitatea aia – vezi ca nici la stat nu mai e ce era oricum, dar bravo lor. Cunosc mai mulți traderi care acum câteva luni parca auziseră de o facultate de la noi că urmează să facă asta (probabil despre asta de la Sibiu) și se simțeau într-un fel prost față de mine că la ei în UK, NL și în încă vreo tara sau două de unde erau ceilalți, nu s-a făcut încă.

   Dacă o idee e bună, efectiv mi se rupe că facultatea e nu știu cum sau omul care vine cu ideea e de la nu știu ce partid sau are cutare etnie sau religie. Asta dacă vrei sa faci ceva … dacă vrei panarama și circ găsești n argumente împotriva că nu te doare gura.

  • Ceva miroase a sobolan mort. Nu sunt fan criptomonede dar ma doare, in acelasi timp, la basca cum vrea sa se hoace fiecare cu finantele lui. In privinta Universitatii din Sibiu atrag insa atentia ca instituria respectiva este una DE STAT motiv pt care nu prea vad cum sa incaseze taxe in criptomonede. Deci, mai usor cu S F.-urile momentan, zic

 2. ce gluma buna, pai ce, noi mai avem natiune?

  • Asta e harneala de PR, nu s-a achitat nimic în crypto.
   Universitatea din Sibiu are portofel crypto?
   Nu.
   Deci taxa a fost achitată în lei, nu în crypto.

  • Da’ de unde stii ce portofele mai are Universitatea din Sibiu, ai scotocit-o tu, esti vreo mafalda, ceva ?
   Vorbesti sa nu ti se raceasca gura, este ?

  • ANA,ZI-MI SI MIE CUM SA SHIMB IN 3 SECUNDE „BITCOIN” IN LEI ,TE ROG!!

 3. Ceva miroase a sobolan mort. Nu sunt fan criptomonede dar ma doare, in acelasi timp, la basca cum vrea sa se hoace fiecare cu finantele lui. In privinta Universitatii din Sibiu atrag insa atentia ca instituria respectiva este una DE STAT motiv pt care nu prea vad cum sa incaseze taxe in criptomonede. Deci, mai usor cu S F.-urile momentan, zic

 4. Bravo lor !