G4Media.ro

Patru morţi şi cel puţin 35 de răniţi în urma tornadei care…

sursa foto: captură X

Patru morţi şi cel puţin 35 de răniţi în urma tornadei care a măturat statul american Iowa

Patru persoane au murit şi alte cel puţin 35 au fost rănite după ce regiunea americană Midwest a fost lovită de o tornadă, au anunţat autorităţile din Iowa, citate joi de agenţia DPA, transmite Agerpres.

Tornada a lovit marţi după-amiază localitatea Greenfield, situată la sud-vest de Des Moines, a indicat Departamentul de Siguranţă Publică din Iowa într-un comunicat.

„Numărul celor răniţi este probabil mai mare, însă aceste cifre reflectă doar acei pacienţi care au primit tratament pentru rănile suferite la centrele desemnate”, se precizează în comunicat.

Serviciul naţional de meteorologie (NWS) din Des Moines a estimat intensitatea tornadei la EF-3 pe scara Fujita de la 0 la 5. Scara măsoară intensitatea unei tornade pe baza amplorii pagubelor provocate.

„Evaluarea suplimentară a pagubelor va continua în următoarele zile, iar rezultatele pot suferi modificări”, a precizat NWS într-o postare pe reţeaua socială X. „Traseul şi evaluările suplimentare ale tornadei vor fi adăugate pe măsură ce vor fi colectate date”, a adăugat serviciul de meteorologie.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că administratorul Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA), Deanne Criswell, se va deplasa joi în Iowa pentru „a se întâlni cu oficiali locali şi locuitori afectaţi şi pentru a evalua pagubele”.

„Ne rugăm pentru cei care şi-au pierdut viaţa în mod tragic după tornade mortale care… au măturat Iowa”, a declarat Karine Jean-Pierre într-un briefing de presă la Washington. „De asemenea, le urăm recuperare rapidă celor răniţi”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează