G4Media.ro

Patru focare de infectare cu coronavirus au fost descoperite în Spitalul Județean…

Patru focare de infectare cu coronavirus au fost descoperite în Spitalul Județean din Bacău și în Spitalul Municipal din Moinești

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a anunțat duminică existența a trei focare de Covid-19 în evoluție în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, la secţiile Ortopedie, Medicină Internă şi Neurologie.

De asemenea, un alt focar a fost detectat la Secţia Chiurgie a Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti.

În cele două spitale au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus atât pacienţi, cât şi personal medical, iar DSP Bacău a decis ca internările să fie sistate în toate cele patru secţii din ambele unități medicale pentru o perioadă de până la 14 zile.

Toți pacienţii infectați, la fel ca și întregul personal medical, urmează să fie transferați în secțiile de boli infecţioase din cadrul Spitalului Județean din Bacău și la Spitalul Orășenesc Buhuşi sau, cei cu afecţiuni conexe, în secţiile de specialitate din Spitalul Municipal Oneşti, desemnat spital suport COVID-19.

“Toţi pacienţii care, în perioada celor 14 zile, se vor prezenta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti şi vor avea nevoie de asistenţă medicală pentru una dintre specialităţile cu secţii închise, vor fi evaluaţi în cadrul unităţilor de primiri urgenţe şi vor fi redirecţionaţi către alte unităţi sanitare care au secţii funcţionale de Ortopedie, Medicină Internă, Neurologie, respectiv, Chirurgie”, a declarat directorul DSP, dr. Mihaela Arim.

Numărul de infectări în judeţul Bacău este în creştere, principala localitate infectată fiind municipiul Moineşti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.