G4Media.ro

Patru bărbaţi, cercetaţi pentru braconaj / Acuzați că au împuşcat un cerb…

Sursa foto: Pixabay

Patru bărbaţi, cercetaţi pentru braconaj / Acuzați că au împuşcat un cerb evaluat la peste 6.000 euro

Patru bărbaţi din Neamţ sunt cercetaţi de către poliţiştii harghiteni pentru infracţiuni de braconaj cinegetic, transport de vânat dobândit în mod ilegal, uz de armă letală fără drept şi complicitate la aceste acţiuni ilegale, în maşina cu care se deplasau aceştia fiind descoperit un cerb împuşcat, evaluat la peste 6.000 euro, transmite Agerpres.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că, duminică dimineaţa, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Gheorgheni au intervenit pe DN 12C, unde au identificat un grup de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, toţi din comuna Pângăraţi, judeţul Neamţ.

Aceştia se deplasau spre Lacul Roşu şi la controlul asupra lor au fost găsite „o armă de vânătoare, cartuşe cu glonţ, lanterne, cuţite şi saci de rafie – echipamentul specific unei activităţi ilegale de braconaj”.

De asemenea, în autovehiculul acestora a fost descoperit un exemplar de vânat, un cerb comun evaluat la peste 6.000 de euro, precizează sursa citată.

Ancheta a fost preluată de către specialiştii Serviciului Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Harghita, iar cei patru bărbaţi sunt acum cercetaţi într-un dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept şi complicitate la infracţiunea de braconaj.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. 6000 de euro un cerb… Atunci, pentru un urs cat se ia?!

    Cum de mai avem urși în țara asta (câți or mai fi, ca nimeni nu vrea să-i numere) și nu au fost valorificați toți, ca este nevoie de bani la Partid?!

  2. Dar petrecerile politrucilor nu se iau în considerare ?Tiriac măcelărește pe domeniul lui tot ce mișcă …Pe asta nu îl verifica nimeni?

    • Nu ca mi-ar fi drag…Din câte știu, domeniul este în concesiune și împrejmuit.

      Dacă a primit 100 de mistreți și i-a prăsit, iar acum are 1000, n-are decât să împuște 900.

  3. Asa e prezentat incat inteleg ca problema nu e ca l-au impuscat ci ca nu au platit suma respectiva. De altfel cine incaseaza banii respectivi si care este destinatia lor?