G4Media.ro

Patru activişti Amnesty Internaţional au fost găsiţi vinovaţi de ”terorism” şi condamnaţi…

Patru activişti Amnesty Internaţional au fost găsiţi vinovaţi de ”terorism” şi condamnaţi în Turcia

Un fost conducător al filialei turce a Amnesty International, Taner Kilic, a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”terorism” de către un tribunal turc, care a condamnat alţi doi activişti din cadrul organizaţiei la doi ani şi o lună de închisoare, a anunţat ONG-ul care apără drepturile omului, relatează Reuters, citată de News.ro.

Tribunalul a achitat alţi şapte activişti Amnesty International, arestaţi în urmă cu trei ani în cadrul reprimării de către regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în urma loviturii de stat eşuate din 2016.

Între activiştii achitaţi se află germanul Peter Stüdtner şi suedezul Ali Gharavi.

Un reprezentant al Amnesty, Andrew Gardner, a denunţat pe Twitter verdictul împotriva preşedintelui de onoare al ONG-ului în Turcia.

”Este un scandal. Nişte acuzaţii absurde. Nicio probă. După trei ani de proces, Taner Kilic a fost găsit vinovat de apartenenţă la o organizaţie teroristă”, denunţă el.

Zece dintre inculpaţi au fost arestaţi în iulie 2017, în timp ce participau la un workshop în domeniul securităţii digitale, organizat pe Insula Büyükada, în largul Istanbulului.

Potrivit rechizitoriului, era vorba despre o reuniune secretă menită să organizeze o revoltă şi să semene haos, în coordonare cu reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de Ankara de faptul că se află la originea puciului eşuat din iulie 2016.

În urma tentativei de lovitură de stat, aproximartiv 80.000 de persoane au fost plasate în detenţie preventivă, au fost concediaţi sau suspendaţi din funcţie 150.000 de funcţionari, iar aproximativ 180 de instituţii de presă au fost închise.

sursa foto: Twitter via News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asta e definitia terorismului in Turcia si China.
    Activistii pro-democratie din Hong Kong sunt de asemenea acuzati de terorism. Nu am vazut nicio stire care sa mentioneze arestarea a peste 300 de manifestanti pe 1 iulie in Hong Kong in timpul celebrarii a 23 de ani de semi-autonomie.
    Cum se face ca fix aceste 2 tari sunt preferate de lumea „civilizata” pentru schimburi economice, cand ar trebui sa fie invers?

  2. love turkey! asa se procedeaza cu tradatorii de neam si tara!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.