G4Media.ro

Patronul localului ”Beirut”, unde au ars de vii trei tinere dansatoare din…

Patronul localului ”Beirut”, unde au ars de vii trei tinere dansatoare din Constanța, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Familiile vor primi, în total, despăgubiri de 1 milion de euro

George Karam, patronul localului constănțean ”Beirut”, unde au ars de vii trei tinere dansatoare într-un incendiu violent izbucnit în aprilie 2014, a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare.

Familiile fetelor au fost despăgubite, în total, cu suma de 1 milion de euro. Decizia este definitivă și a fost luată luni de Valentina Boboc și Marius Ungureanu, judecători ai Curții de Apel Constanța.

În primă instanță, Judecătoria Constanța îl condamnase pe patronul localului la 10 ani de închisoare și ceruse despăgubiri totale de aproape 7 milioane de euro.

Context

În 5 aprilie 2014, localul ”Beirut” din Constanța ardea din temelii și trei tinere dansatoare mureau arse de vii în mansarda clădirii. Tragedia, provocată de o instalație de gaz care funcționa fără autorizație, avea să scoată la iveală mai multe elemente comune tulburătoare cu episodul Colectiv, incendiul devastator care urma să izbucnească doar un an și jumătate mai târziu.

În cazul ”Beirut”, cele trei fete au rămas captive în mansardă în momentul izbucnirii incendiului pentru că sistemul de închidere al ușii era vechi și se blocase. Fetele nu au avut nicio șansă să se salveze și au murit carbonizate.

Au fost singurele care și-au pierdut viața în timpul incendiului, toate celelalte persoane reușind să se salveze. Tinerele își schimbau hainele pentru a începe programul de dans pe care îl desfășurau în local și lucrau fără forme legale pentru a-și putea continua studiile.

sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asteptam si dosarul Colectiv! Haideti mai repede cu investigatiile, baietii mei, ca au trecut 5 fucking ani!
    Justitia nefacuta la timp nu mai e justitie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.