G4Media.ro

Patronii de restaurante avertizează că o eventuală majorare a TVA va duce…

sursa foto: Pixabay

Patronii de restaurante avertizează că o eventuală majorare a TVA va duce multe încasări în economia neagră: Dacă cineva îşi face iluzia că diferenţa o va suporta un antreprenor se înşeală amarnic

Ion Biriş, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat miercuri că în momentul în care TVA va creşte de la 9% la 19% veniturile pe care statul le colectează din industrie vor scădea, se vor muta la negru, transmite News.ro.

Dacă cineva îşi face iluzia că diferenţa o va suporta un antreprenor se înşeală amarnic, a mai arătat reprezentantul din turism.

”Nu ne-a întrebat nimeni, personal sper să rămână la nivel de zvon şi iniţiativă fără sorţi de izbândă, pentru că vom da cu piciorul la câţiva ani de eforturi susţinute atât din partea noastră, a celor din industrie cât şi a autorităţilor, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Aceşti ani de cât TVA a fost redus şi am aplicat o metodă care se aplică în Europa, rezultatele au fost benefice atât pentru noi, cât şi pentru cei care colectează taxele”, a explicat preşedintele HORA, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Ion Biriş a mai spus: ”În momentul în care TVA va creşte de la 9% la 19% veniturile pe care statul le colectează din industria noastră vor scădea, se vor muta la negru. Când TVA a scăzut de la 9% la 5%, veniturile statului au crescut, sunt cifre. Eu tot sper că sunt nişte chestii populiste, dau bine, dacă o stăm cu cifrele în mână şi calculăm toate celelalte venituri, tot ce implică acest proces, statul nu are decât de pierdut”.

Reprezentantul HORA a mai afirmat că legat de aceste zvonuri privind majorarea TVA-ului nu au avut nicio informare şi nicio întâlnire cu reprezentanţii statului şi a arătat că speră că sunt mai mult nişte fumigene politice, electorale, pentru că astfel ele nu au nicio bază în a fi aplicate.

”Dacă astea sunt măsurile care ne salvează gaura din bugetul României nu cred că asta e soluţia, noi suntem în momentul de faţă o industrie care abia ne revenim. În ultimii ani chiar s-au luat măsuri benefice pentru industrie”, a completat el.

Biriş a mai spus că ”dacă cineva îşi face iluzia că diferenţa de la 9 la 19% o va suporta un antreprenor se înşeală amarnic”.

”Se va reflecta a doua zi în preţ şi va fi o nouă povară tot pe populaţie. Este o industrie care luptă să supravieţuiască. Totul se va reflecta în preţul final”, a menţionat preşedintele HORA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Saracii din HoReCa…cand o masa la restaurant obisnuit in doi nu costa mai putin de 50 de euro. Cand o cazare pe noapte la Mamaia este mai scumpa decat in Spania in sezon in conditii asemenatoare. Si ce daca creste. Cine ofera servicii corecte la noul pret la supravietui cine nu nu. Tot timpul ne plangem si asteptam ajutor peste ajutor de la stat.