G4Media.ro

Patriarhul Daniel, întâlnire cu șeful de campanie al președintelui SUA: ”Patriarhul României…

Patriarhul Daniel, întâlnire cu șeful de campanie al președintelui SUA: ”Patriarhul României apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot”

Patriarhul Daniel s-a întâlnit vineri la Reședința patriarhală cu Brad Parscale, prezentat într-un comunicat drept ”directorul viitoarei campanii prezidenţiale a președintelui Trump din anul 2020”. Este pentru prima oară când Patriarhia transmite un comunicat de presă de la o întâlnire a Patriarhului Daniel cu un consultant politic.

Potrivit comunicatului oficial publicat de agenția de presă Basilica.ro, Patriarhul Daniel i-a transmis directorului de campanie că ”apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale”.

Mai mult, ”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat aprecierea pentru faptul că domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine”, potrivit comunicatului citat.

Brad Parscale a fost însoțit vineri, 22 martie, la reședința patriarhală de Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I.C.Bratianu”, și omul de afaceri Adrian Thiess, cel care l-a și adus pe Parscale în România pentru o serie de conferințe și întâlniri.

Patriarhul Daniel i s-a plâns strategului american de campanie în legătură cu problemele Bisericii Ortodoxe cauzate de emigrația masivă a românilor.

Comunicatul integral:

În ziua de 22 martie 2019, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită pe domnul Brad Parscale, director digital media al domnului Donald Trump, în timpul campaniei electorale prezidențiale din anul 2016, şi directorul viitoarei campanii prezidenţiale a președintelui Trump din anul 2020.

La întrevedere, au mai participat doamna Candice Blount, soția domnului Brad Parscale, domnul profesor universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I.C.Bratianu”, și domnul Adrian Thiess, om de afaceri român.

Domnul Brad Parscale s-a aflat în România pentru a susține, în data de 21 martie 2019, o conferinţă pe tema marketingului politic, în Aula Academiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat aprecierea pentru faptul că domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine.

De asemenea, Patriarhul României apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale.

Domnul Brad Parscale a mulțumit Patriarhului României pentru primire și a exprimat admirația sa pentru modul deosebit de călduros în care a fost întâmpinat și însoțit pe tot parcursul scurtei sale șederi în România.

Domnul Parscale a subliniat preţuirea pe care domnul președinte Donald Trump o acordă tuturor celor care împărtășesc și promovează valori religioase autentice.

De asemenea, domnul Brad Parscale a evidențiat rolul foarte important pe care îl au strategiile digitale media în pregătirea și desfășurarea unei campanii electorale în epoca actuală, precum cea prezidențială din SUA.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat faptul că în SUA există o Arhiepiscopie Ortodoxă Română, iar în Canada o Episcopie Ortodoxă Română, care se îngrijesc de viața spirituală a românilor ortodocși stabiliți pe continentul american.

În acest context, Preafericirea Sa a menţionat provocările și dificultățile pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă Română în țară, ca urmare a emigrației a patru milioane de români în ultimii 15 ani, exprimând, în același timp, speranța că unii dintre acești români se vor reîntoarce în România.

La finalul vizitei, Patriarhul României a oferit oaspeţilor daruri privind sfințirea Catedralei Naționale din București (25 noiembrie 2018).

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități externe bisericești al Patriarhiei Române

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. PF Daniel e atat de slugarnic, incat ii suge pula celui care ii suge pula lui Trump.

 2. Unde mai pui că are și cinci copii! Așa ar trebui să fie și oamenii politici români, patrioți și cu cinci copii, unul pentru mama, unul pentru tata și trei pentru BOR!

 3. „domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine”
  Da,da,da, știm cum tratează femeile…cel mai bun ex Stormy Daniels
  Preafericite, nu ești în post? De când fac preoții politică? Deja ești cu patriHoții in campanie? Ce înseamnă să fii patriot, să furi resursele țării și poporul?

 4. Înalt Prea Securimea Sa a rezolvat toate problemele aici si se lanseaza in politica internationala, se pare.

 5. Ptiii… ce mai perelinaje bifează prea-prea-firicitu’… !
  Cică, zic gurile rele, halta următoare va fi fix Las Vegasul. Sa le dea… din preaplinul fericirii. Dupa cum il lasă inima… ☺

 6. Nu știu cum gîndește ‘zise dobre’ cînd alege între a fi decent și respingător în exprimare în public, în zona de comentarii G4Media. Îi cer să mă scuze că îl trag de mînecă, nu se va mai repeta, după cum cred că nu voi mai repeta nici prezența mea aici dacă G4Media nu impune un minim filtru anti-necuvinte.

 7. Vlajganul ala roscovan , chiar nu a gasit un sacou , pt. o intilnire cu Patriarhul Romaniei ? Iar Patriarhul se impozeaza cu orice functionar al lui TRAMPF ? Nu are si el un calugar care sa se ocupe de protocol ? Este penibil pt. BOR , de fapt !

 8. Anul trecut ortodoxinfo.ro scria „Evreul mason Adrian Ragnar Thiess”. Acum evreul mason e bine merci in poza cu prea securimea sa.

 9. Ala din mijloc e Conchita Wurst, varianta ortodoxa Romana.

 10. LA MULTI ANI !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.