G4Media.ro

Pârtiile de schi din staţiunea Râuşor, în Retezat, vor fi extinse

Pârtiile de schi din staţiunea Râuşor, în Retezat, vor fi extinse

Pârtiile de schi din staţiunea Râuşor, aflată în Masivul Retezat, vor fi extinse, din acest an, potrivit discuţiilor purtate vineri de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, cu reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai investitorilor privaţi din zonă, a informat Instituţia Prefectului, transmite Agerpres.

Proiectele de dezvoltate ale staţiunii au fost abordate vineri în cadrul unei întâlniri iniţiate de prefectul judeţului Hunedoara la sediul primăriei comunei Râu de Mori, la care au fost prezenţi primarul localităţii Flaviu Dilertea, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, şi reprezentanţi ai investitorilor locali.

Sursa Foto: Facebook/ Statiunea Rausor

Conform concluziilor discuţiilor, în staţiunea Râuşor vor fi făcute investiţii importante pentru turismul estival sau din sezonul rece. Astfel, investitorii privaţi intenţionează să înceapă, din acest an, extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalaţiilor de transport pe cablu şi construirea de unor noi unităţi de cazare.

În acelaşi timp, pentru dezvoltarea turismului autorităţile locale vor accesa fonduri guvernamentale şi europene.

„Este foarte important pentru judeţul nostru să încurajăm investiţiile în turismul montan, în acelaşi timp cu sprijinul pe care îl oferim tuturor investitorilor în economia hunedoreană. Staţiunea Râuşor este deosebit de frumoasă şi autorităţile, împreună cu firmele private, trebuie să realizeze cât mai multe proiecte care vor duce la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

Staţiunea Râuşor se află pe versanţii nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1.250 metri, în Parcul Naţional Retezat.

În staţiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea Bazei Salvamontul din Râuşor. De asemenea, sub atenta supraveghere a salvamontiştilor, turiştii au acces la un perete de escaladă.

În perioada de iarnă principala atracţie este pârtia de schi. În staţiune se poate închiria echipament de schi, iar pârtia este dotată cu teleschi.

În celelalte perioade ale anului, turiştii pot face drumeţii pe traseele marcate din munţii Retezat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. S-a lungit iarna și noi nu știm? Vor reveni zăpezile de altă dată și noi nu am aflat?
  Dar, dat fiind faptul că sunt bani privați, să facă.

 2. Înainte să extindeți pârtiile de schi mai bine ați pune la punct infrastructura din această stațiune fantomă și aici mă refer în special la canalizare. Absolut toate dejecțiile de la cabane se scurg în albia râului care apoi ajung în barajul de la Sf Maria Orlea care alimentează cu apă potabilă sute de mii de oameni, nu există o stație de epurare a acestor dejecții.
  Canalizarea din Râușor este exact ca cea din stațiunea Rânca, adică niște țevi care ies din cabane pline cu dejecții care sunt vărsate în natură punând în pericol sănătatea publică și mediul.
  Apoi este necesar lărgirea drumului și asfaltarea lui astfel încât să poată trece două mașini una pe lângă alta.
  NU măriți pârtiile de schi până nu terminați infrastructura astfel Râușor o să devină o nouă Rânca, adică un dezastru ecologic cu cozi de mașini care se vor întinde până la Hațeg în sezonul de iarnă!

 3. Citind comentariile de mai sus realizezi ca dezastrul e datorat faptului ca oamenii care au invatat la scoala pot doar comenta resemnati in timp ce analfabetii retarzi care ne conduc politic si economic nu mai pot fi opriti …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.