G4Media.ro

Partidul Maiei Sandu a pierdut alegerile în toate municipiile din Republica Moldova.…

sursa foto: CIJM/ Irina Odobescu

Partidul Maiei Sandu a pierdut alegerile în toate municipiile din Republica Moldova. Opoziția a câștigat primăriile din Ungheni și Bălți după al doilea tur de scrutin

PAS, partidul fondat de președinta Maia Sandu, a pierdut în turul doi al alegerilor locale de duminică primăriile a încă două municipii din Republica Moldova: Ungheni și Bălți, potrivit Newsmaker.md. Acest rezultat consfințește înfrângeri pe linie pentru PAS în toate cele 11 municipii din țară.

Cea mai dureroasă înfrângere pentru PAS a fost înregistrată la Chișinău, unde candidatul pro-rus Ion Ceban a ieșit câștigător încă din primul tur. Ceban e văzut ca un posibil contracandidat al Maiei Sandu la următoarele alegeri prezidențiale.

Deși a pierdut primăria marilor orașe, PAS a înregistrat cel mai bun scor politic, adică votul pentru consilierii locali și consilierii raionali. O miză pentru PAS este acum crearea de alianțe în consilii, dat fiind că partidul nu are aliați naturali în rândul partidelor de opoziție.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Ungheni au fost câștigate de candidatul independent Vitalie Vrabie. El l-a învins pe candidatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Dionisie Ternovschi cu 57,58% la 42, 42%.

La Bălți, candidatul Partidului „Nostru” Alexandr Petkov a câștigat primăria. În urma procesării tuturor celor 60 de procese verbale, Petkov a obținut 59,63% dintre voturile alegătorii din Bălți. Contracandidatul său Maxim Moroșan, care a candidat din partea PSRM, a obținut 40,37% din sufragii.

Alegerile locale din acest an au fost un test politic înaintea alegerilor prezidențiale din 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Se numește cap de pod