G4Media.ro

Partidul lui Viktor Orbán, „pachet de apărare a suveranităţii” împotriva unor posibile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul lui Viktor Orbán, „pachet de apărare a suveranităţii” împotriva unor posibile influenţe străine

Partidul FIDESZ, controlat de premierul ungar Viktor Orbán, intenţionează să prezinte 25 de amendamente legislative într-un aşa-numit „pachet de apărare a suveranităţii” împotriva unor posibile influenţe străine, în special în cazul partidelor şi al presei, relatează Agerpres.

„Independenţa Ungariei trebuie apărată cu toate instrumentele pentru a face imposibile încercările străine de a influenţa (afacerile interne ale Ungariei)”, a declarat duminică Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, la postul public de radio Kossuth.

Potrivit lui Kocsis, Fidesz, condus de premierul (ultranaţionalist) Viktor Orban, ar urma să prezinte un pachet legislativ care ar viza politicieni, partide, organizaţii neguvernamentale şi mass-media care primesc sprijin din străinătate.

Deşi deocamdată nu se cunoaşte conţinutul concret al respectivului proiect de lege, conform portalului 444.hu, Fidesz a justificat acest proiect prin faptul că, la alegerile precedente, unele partide de opoziţie ar fi primit sprijin din străinătate.

Mate Kocsis a dat de înţeles că modificările avute în vedere ar obliga toate mişcările civice care participă la alegeri să se supună aceloraşi norme de audit, de funcţionare şi de finanţare care se aplică partidelor politice oficiale.

Ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, a reacţionat afirmând că „este foarte periculos să sugerezi că puterile străine vor să se amestece în afacerile interne ale Ungariei”, iar aşa-zisele ameninţări să fie utilizate pentru a restrânge dreptul la libera exprimare, relatează acelaşi portal.

În 2017, guvernul Orban şi majoritatea sa parlamentară au adoptat deja o lege care a obligat ONG-urile care primesc mai mult de 23.000 de euro din străinătate să furnizeze o listă a donatorilor şi să se definească drept „organizaţii finanţate din străinătate”. După patru ani, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că aceasta încalcă legislaţia UE, iar legea a fost abrogată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. La noi funcționează Western Union și sub 500$ nu trebuie declarați…

 2. Medicamenteeeeee!!…. E f bine, nu le deschideți parașuta, că le place așa, free falling.

 3. Aaa și era să uit, îl avem chiar pe Geoană infiltrat…

 4. Hülyéskedünk, ugye??..
  Îl facem pe gogomanul…. nu-i așa??..

  • Si daca mâine ar fi alegeri, ungurii tot in proportie de peste 80% l-ar vota. Deci, asta vrea poporul maghiar, e simplu! Iar culpa, comună, nu-i apartine doar lui Orban…

 5. Păi nu a invatat sclavul ceva de la stapanul kuj de la est?
  nu ootinoierde alwgerile saca esti un mic dictator si nu ai concurenta

 6. Belarus 2

 7. Isterie totala la Budapesta, istoria va decide daca Ungaria este pe un drum bun sau rau