G4Media.ro

Partidele vor primi și mai mulți bani de la bugetul de stat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidele vor primi și mai mulți bani de la bugetul de stat după rectificarea bugetară. Circa 5 milioane de euro în plus pentru partide

Partidele vor primi și mai mulți bani de la bugetul de stat, bani publici, după rectificarea bugetară. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Europa Liberă că Autoritatea Electorală Permanentă va primi suplimentar, după aprobarea rectificării bugetare, suma de 24,4 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) pentru susținerea activității partidelor politice.

Demersul vine în urma solicitării Autorității Electorale Permanente (AEP), care a cerut majorarea subvenției pentru partidele politice cu reprezentare parlamentară și locală.

Potrivit datelor AEP, partidele au cheltuit anul trecut doar jumătate din suma încasată ca subvenție la buget, iar peste 122 de milioane de lei au rămas în vistieria de partid. Situația financiară a arătat că partidele primesc mai mulți bani decât pot cheltui, dar banii publici au ajutat partidele să finanțeze masiv presa.

Bugetul AEP pentru 2022, din care funcționează instituția și se virează și subvenția pentru partide, este de 234 de milioane de lei. La acest buget se vor adăuga cele 24,4 milioane de lei.

Liderii marilor partide susțin anual că vor reduce semnificativ subvenția, dar datele oficiale arată că declarațiile sunt doar politice și nu au acoperire în realitate.

Citește integral pe Europa Liberă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Nu de asta ați votat PSDNL, ca să-i îmbogățiți?

  • Daca se schimba guvernul, vin alte partide, sper sa ofere putini bani partidelor.

  • Eu votez cu Usr-ul, dar nici Drulă nu a ieșit să spună că această creștere a subvenției e o mizerie.

  • 80% din banii partidelor merg in spaga mascata pentru presa. Astia nu sunt ani electorali, iar noi le finantam mita pentru lesinul presei. Deci hai sa ne platim taxele si impozitele, ca sa ne omoare libertatea ei.

 2. Ce contează că poporul e sărac atâta timp cât conducătorii sunt bogați. Așa ne place de aia votam de 30 de ani aceeași mizerie

 3. sa traiasca BINE !!!!!!

 4. Sa vedeti cand intra Parchetul European pe Recuperare … 2 trilioane $, nimic special .

 5. Sa fim si noi in rand cu Lumea …

 6. gaura lasata de fostul trezorier psd trebuie acoperita urgent. sa acopere si inflatia.
  sa traiasca firmele de consultanta, sondare, deplasare, concedii-turism

 7. Nu degeaba au preluat puterea după ’89. Trebuie sa fie bine. Lumea să își plătească taxele că de restul se ocupa politicienii. :))

 8. Maciuca este ca lupul paznic la oi in numele stabilitatii s-a infratit pe fata cu hotii specializati din psd,pnl, üdmr. La fel ca si dovleacul din deal.

 9. Asa, să dea că d-aia i-am votat! Si o să îi votam mai departe! Până ne va lovi în mațe foamea!

 10. Niciodata nu s-a furat in halul asta in tara asta, ca acum de cind junta militara a preluat OFICIAL puterea, pe care o detinea oricum din ’89, dar prin interpusi.

 11. Daca nu ai un Eugen util – il platesti sa fie vizibil.
  Si un a.i s-ar dexcurca.
  Nu e vorba de iubire aici – e s0ci0patie

 12. Pai ce mai vreti si voi. Ce tot comentati atat. La PSD+PNL+ FIDESZ nu exista inflatie? Numai la voi? Dar cu lucratorii din media ce aveit? Ei nu trebuie sa traiasca? Cata valoare adaugata si cat trafic aduc articolele copy paste de pe Facebook sau clipurile cu pisici si catei de pe Instagram si Youtube?

 13. Cum naiba Ciuca asta ajuns premier, militar de cariera, invatat pe timpul cat era in MAN cu restrictii financiare, semneaza ca primarul de la mine fara numar, acum cand vremurile sunt tulburi din toate punctele de vedere.Eu cred ca acest genaral nu a ajuns general pe meritele lui.Are in vene sange de neam PSD- ist.

 14. Cum naiba Ciuca asta ajuns premier, militar de cariera, invatat pe timpul cat era in MAN cu restrictii financiare, semneaza ca primarul de la mine fara numar, acum cand vremurile sunt tulburi din toate punctele de vedere.Eu cred ca acest genaral nu a ajuns general pe meritele lui.Are in vene sange de neam PSD- ist.

 15. Sarcasmul lui 11:15 este atât de fin ca lumea nici nu-si da seama ca este o clona a lui Eugen “originalu”.

 16. Sunteti corupti domnilor tovarasi

 17. Scandalos!!! Nerusnat!!!
  Daca te gandesti bine, neconstitutional.

 18. Erau buni dacă erau băgați în salarii,pensii, investiții!dar nu vor!când îi va alerga lumea poate își vor reveni!

 19. Normal, au crescut taxele pentru contractele part-time, TVA la horeca, impozitul pe dividende etc. Au bani de dat acum.