G4Media.ro

Partidele să se angajeze că vor asigura burse pentru elevi, cere un…

Partidele să se angajeze că vor asigura burse pentru elevi, cere un grup de asociații ale elevilor, părinților, sindicaliști și ONG-uri

Partidele care participă la alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt îndemnate să-și asume un angajament că vor susține adoptarea rapidă a unei hotărâri ce stabilește cuantumuri minime pentru bursele școlare. Îndemnul vine din partea unui grup extins de organizații ale elevilor și părinților, sindicate și ONG-uri active în domeniu, care insistă, în apelul lor, pe nevoia de sprijin pentru elevii amenințați de abandon școlar, sărăcie și excluziune socială. 

Potrivit unui comunicat de presă, organizațiile semnatare cer partidelor care participă la alegeri să își asume că:

“1. în ipoteza în care vor participa la formarea Guvernului, vor susține de îndată adoptarea hotărârii prin care stabilesc cuantumurile minime și vor include în proiectul legii bugetului de stat fondurile necesare pentru plata burselor la aceste valori minime.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De acord cu bursele pentru elevi, dat si cu un moment al adevarului: toti elevii cu burse de merit sa sustina o testare independenta (una sau mai multe reprize de testare cu subiecte din programa) si, in cazul in care diferenta dintre nota de la test si media scolara e mai mare de 10-15%, sa piarda bursa pentru restul anului scolar iar scoala sa fie penalizata cu suma respectiva.

    Atunci abia vor fi bursele pentru merite, cuantumurile lor mai mari si ar ramane bani si pentru altele (multi ar da bir cu fugitii). Notele din catalog sunt mai degraba orientative, dupa cum stim, dar ne facem ca nu stim! 💡

    • Corect ce-a relatat anteriorul!plus: două drumuri la 3luni facultate-acasa!chirii reduse, facilități la angajare! fără drumuri aiurea, că trebuie să învețe,nu să se plimbe în țară!