G4Media.ro

Partidele politice și-au încasat subvenția lunară de la stat în valoare de…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Partidele politice și-au încasat subvenția lunară de la stat în valoare de aproape 24 de milioane de lei

Autoritatea Electorală Permanentă a virat partidelor parlamentare banii pe luna aprilie din subvenția de la bugetul de stat, pe care formațiunile politice o primesc în fiecare lună.

În conturile celor șapte partide reprezentate în Parlament – PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Partidul Forţa Naţională (UDMR nu are statut legal de partid politic) – subvenţii în sumă totală de 23.8 milioane de lei.

Potrivit AEP, cei mai mulți bani a primit PSD – 11.9 milioane de lei lei, urmat de PNL – 6.6 milioane de lei, USR – 1.7 milioane de lei și ALDE cu 1.4 milioane de lei.

De asemenea, PMP-ului i-a fost virată în cont suma de 794.647 de lei, pentru Pro România – 1.1 milioane de lei şi Partidului Forţa Naţională – 176.588 de lei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Astea sunt inamovibile!!!

 2. Neam de proști și de idioți! Stam și ne uităm cum mor oamenii,fac chetă la antene de la proști și ei iau bani cu nemiluita de la stat. Ăștia și baragladinele aurite de la BOR vor îngropa țară…la propriu.

 3. Vaaai , nu le-a dat 75% ?!
  Asa , in semn de solidaritate …..

 4. Doar nu credea careva ca grijuliul Orban s-a gandit, din „solidaritate”, sa bage in Somaj tehnic cu 75% din salariul mediu pe economie si Subventia partidelor politice, cea mai mare subventie din UE!

  EXPERT FORUM, 19 Aprilie 2019: „Cum plătim una din cele mai mari subvenţii din UE partidelor politice.Bugetele partidelor româneşti.
  EFOR arată cum plătim una din cele mai mari subvenţii din UE partidelor politice – 37 milioane EUR în 2018 – și care ar trebui să fie regulile pentru asigurarea transparenței cheltuirii acesteia.
  Legislația modificată în 2018 de Dragnea a condus la o creștere semnificativă a sumelor alocate partidelor, până la un TOTAL de aproximativ 37 milioane euro.
  Subvențiile alocate în 2018 au crescut de peste 20 de ori față de cele din urmă cu un deceniu, mult peste rata inflaţiei sau a creşterii PIB.
  În UE, regulile de alocare a Subvențiilor pentru partide și sumele anuale la care pot ajunge acestea diferă mult de la ţară la ţară.
  Cert este că în majoritatea cazurilor TOTALUL(prezentat în graficul de mai jos) e MAI MIC de 37 de milioane euro pe an, cât a ajuns în România.
  Legea nu este clară cu privire la soarta fondurilor rămase necheltuite la finalul anului. Nu este clar daca sumele necheltuite din subvenție rămân la finalului anului fiscal în conturile partidului sau trebuie restituite la bugetul de stat.
  În cazul în care banii se păstrează de către partid nu este clar dacă ei ar trebui sau nu să fie scăzuți din subvenția aferentă anului următor.
  Cu alte cuvinte, partidul poate pune deoparte fonduri în ani neelectorali când cheltuielile sunt mai mici, urmând a utiliza sumele economisite în anii electorali. Comparativ cu alte entități publice, partidele politice sunt avantajate.”
  Graficele sunt relevante si socante, chiar!

 5. USR, aveti microfonul!
  Ce cumparati de banii aia, ventilatiare sau teste RT-PCR?

 6. Tara arde Dar partidele politice adunaturi de………..isi primesc banii???????

 7. Saptamâna viitoare vom vedea daca vor renunta la 25% din salarii??????Dau cu o mâna si isi iau inapoi cu 10 mâini.

 8. Nimic nu e gratuit,niciunde in lume. Cineva, cândva, va plăti.
  Somaj tehnic,reducere 25%,credite/taxe amânate,500€ bonus cadre medicale ,etc…..

 9. Aproape 5 mil de euro… bun asa. Ma simt reprezentat.

 10. Bulangii din toate partidele politice uniti-va!
  Sugeti sângele poporului si va doare la bască!

 11. Alta viata acolo

 12. Asa e bine! Pe mine ma baga in somaj, chipurile din grija fata de mine, dar de fapt din cauza ca nu mai au banii sa-mi dea salariul, iar trantorii astia incaseaza milioane de euro… pentru ca pot!

  Ia sa vedem, care partid isi va dona TOATA subventia catre spitale?

 13. pentru cei care bat apa in piua,fara sa produca nimic(partide politice) se vor gasi tot timpul bani si scuze. unde e majoritatea parlamentara (psd) care plange toata ziua de grija muritorilor de rand(Ciolacu). stiti sa dati de sclavi la aia saracii care incearca sa munceasca cinstit, voi capul in nisip. era o reclama la un ceas de marca, care modificata ar suna cam asa, luati-mi orice dar nu salariul de politician pe timp de pandemie.