G4Media.ro

Partid politic în șomaj tehnic: Victor Tarhon, președintele PMP Tulcea, a solicitat…

Partid politic în șomaj tehnic: Victor Tarhon, președintele PMP Tulcea, a solicitat șomaj tehnic pentru secretara organizației. ”În perioada aceasta, fiecare se confruntă cu probleme” / Eugen Tomac i-a solicitat să retragă cererea

Organizația județeană Tulcea a PMP a solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) să beneficieze de prevederile ordonanței de urgență 32/2020, care prevede acordarea unui sprijin pentru angajații companiilor ale căror venituri au fost afectate în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Sprijinul înseamnă posibilitatea trimiterii angajaților în șomaj tehnic, urmând ca aceștia să primească 75% din salariul pe care îl aveau în perioada de activitate.

Președintele PMP Tulcea, Victor Tarhon, a explicat pentru G4Media.ro că și partidele, nu doar firmele, ar trebui să se încadreze la șomajul tehnic, solicitând acest sprijin pentru secretara organizației.

”Trezorierul mi-a adus la cunoștință că ne încadrăm. El e cu contract de colaborare, e plătit, avem și o secretară administrativă care e cu contract cu partidul. Activitatea ei nu este la sediu. Am solicitat șomaj tehnic pentru perioada 16 – 31 martie”, a explicat Victor Tarhon.

Întrebat dacă organizația județeană PMP Tulcea desfășoară activități comerciale și dacă veniturile din astfel de activități au scăzut, Tarhon a spus că singurele surse de venit sun cotizațiile și donațiile membrilor și simpatizanților partidului.

”În perioada aceasta fiecare se confruntă cu probleme. Nu avem sponsori. Dacă va fi respinsă solicitarea noastră, vom înțelege”, a mai spus el.

 • UPDATE: Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat pentru G4Media.ro că i-a solicitat lui Victor Trahon să-și retragă cererea pentru șomaj tehnic. ”Nu am fost informat despre un asemenea demers pe care îl dezaprob și pe care nu-l înțeleg.
  Am solicitat să se retragă dosarul depus. Îmi pare rău, în criză partidele au alt rol”, a precizat Tomac.

Surse din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), instituția care primește cererile de șomaj tehnic și face plățile, au explicat pentru G4Media.ro că ”dacă cineva solicită șomaj tehnic pe baza unui contract de muncă suspendat, banii trebuie plătiți”.

”OUG 32 spune clar că oricărei societăți care are angajați cu contract de muncă și le suspendă contractul îi acordăm șomaj tehnic. Legea nu face distincție între partide, firme, instituții publice. Deocamdată nu avem o reglementare care să clarifice astfel de situații”, au mai explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Pe lângă cotizații, donații și sponsorizări, partidele politice primesc, în fiecare lună, și o sumă consistentă de la bugetul de stat, în funcție de numărul de parlamentari. PMP, de exemplu, primește lunar aproape jumătate de milion de lei (473.774 lei).

Ministra Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat joi că, până în prezent, 56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi, la care se adaugă peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi.

„Sunt 56.170 de companii care, până la ora la care intrăm în şedinţa de Guvern, au solicitat şomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajaţi, respectiv peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi care lucrează pe contract de activitate sportivă şi alte categorii care desfăşoară activităţi pe baza unor relaţii contractuale, altele decât contractele individuale de muncă care sunt acoperite de fondurile de la ANOFM”, a precizat ministrul.

Ea a menţionat că ministerul este pregătit să facă primele plăţi când va exista disponibilul financiar.

„Puteţi deja să faceţi plăţi. Aveţi disponibil în fondul de şomaj, până la rectificarea bugetară, şi să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a transmis prim-ministrul Ludovic Orban.

Foto: Victor Tarhon, președintele PMP Tulcea / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Problema nu e cu un partid sau altul, sau cu „clasa politica”, ci cu romanii.

  Romanii vin cu „incercam sa-i prostim pe fraieri, daca merge, bine”.

  Nu v-ati saturat de hoti batrani? Nu vreti sa votati un partid cinstit cu oameni tineri?

 2. Nu le mai ajung „cotizatiile”? Sau s-au suspendat stipendiile de la buget pentru partidele politice? Ca eu n-am auzit de la vreun sparlamentar sa ceara suspendarea fundurilor pentru partidele politice. Iar Sica Mandolina n-are nici o apasare……

 3. Pe ăsta nu l-aș pune în ciorbă!

 4. Sa ‘nteleg ca domnu’ pe perioada somajului tehnic nu i da pedale secretarei si nici n o pune sa ascuta creioane.altfel e munca la negru

 5. Asta nu a fost guvernatorul DELTEI ?
  Daca da il inteleg ca e rupt de foame