G4Media.ro

Parlamentul Ungariei se va pronunța luni asupra aderării Suediei la NATO

sursa foto: Pixabay

Parlamentul Ungariei se va pronunța luni asupra aderării Suediei la NATO

Ungaria, ultima țară NATO care nu a ratificat aderarea Suediei la NATO, se pregătește să organizeze un vot asupra acestei chestiuni luni, 26 februarie, potrivit unei solicitări făcute marți de partidul de guvernământ, transmite AFP.

„Îi cer președintelui parlamentului să pună pe ordinea de zi a sesiunii din 26 februarie votul final asupra protocolului de aderare a Suediei la tratatul Alianței Atlantice, pe care intenționăm să îl susținem”, a scris pe Facebook Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz.

Premierul ungar Viktor Orban a asigurat sâmbătă că parlamentul ţării sale este „pe calea bună” de a ratifica în această lună aderarea Suediei la NATO, Ungaria fiind ultimul stat din cadrul Alianţei Nord-Atlantice nu a făcut acest lucru.

Budapesta, care şi-a acordat sprijinul în principiu, dar amână de luni de zile ratificarea, cere Stockholmului să înceteze politica de „denigrare” faţă de guvernul ungar, acuzat de derivă autoritară.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Suedia îşi anunţase în mai 2022 candidatura la NATO, în acelaşi timp cu Finlanda, devenită în aprilie 2023 cel de-al 31-lea membru al acestei organizaţii, după ce toţi membrii săi i-au ratificat aderarea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai trageți mult mâță de coadă??… Care parte a aderării acestei țări nu va rămas în clar??..
    Hagyuk a genyózást és nyomásúk a komoly dolgokat!!!