G4Media.ro

Parlamentul Ungariei prelungeşte până la 1 noiembrie starea de urgenţă instituită din…

Foto: Unsplash/ Dan Novac

Parlamentul Ungariei prelungeşte până la 1 noiembrie starea de urgenţă instituită din cauza războiului din Ucraina

Parlamentul ungar a votat miercuri prelungirea până la 1 noiembrie a stării de urgenţă instituite din cauza războiului din Ucraina, transmite MTI, citată de Agerpres.

Legea privind ordinea juridică specială, extinsă pentru a include situaţiile de catastrofă umanitară sau război într-o ţară vecină cu Ungaria, a fost aprobată cu prioritate, cu 116 voturi pentru şi 43 împotrivă.

Scopul său este să pună la dispoziţia guvernului toate instrumentele necesare pentru a ajuta persoane refugiate din cauza războiului şi a proteja ţara de efectele economice nefavorabile ale conflictului, precizează MTI.

Pe 24 mai, prim-ministrul Viktor Oban a anunţat că guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină.

Vorbind la câteva ore după ce parlamentul amendase Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru ‘Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei’.

Sursa foto: Unsplash/ Dan Novac

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O sa tot prelungeasca starea de urgenta si dupa incheierea razboiului. Asta e democratia ce-i place lui tov. orban, discipolul smerit al lui tov. putin. 🙂

  2. O sa tot prelungeasca starea de urgenta si dupa incheierea razb0iului. Asta e democratia ce-i place lui tov. orban, discipolul smerit al lui tov. putin. 🙂