G4Media.ro

Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluție ce deschide calea pentru referendumul privind…

Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluție ce deschide calea pentru referendumul privind problemele LGBT, propus de guvernul Viktor Orban

Parlamentul Ungariei a adoptat marţi o rezoluţie care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind problemele LGBT, ridicând campania anti-LGBT a premierului Viktor Orban la un nou nivel, în timp ce se îndreaptă spre o cursă electorală dificilă anul viitor, când vor avea loc alegeri parlamentare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Orban, un naţionalist care se află la putere din 2010, a propus anul acesta un referendum asupra legislaţiei partidului de guvernământ care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană.

Aflat în faţa primelor sale alegeri competitive în mai mult de un deceniu, naţionalistul Orban a încercat să promoveze politici sociale despre care spune că protejează valorile creştine împotriva liberalismului occidental, punând în centrul campaniei sale, alături de migraţie, problemele de gen şi ceea ce el numeşte propaganda LGBTQ.

Parlamentul a votat pe rând cele patru întrebări pentru referendum, aprobându-le cu o majoritate Fidesz.

În cadrul referendumului, care va avea loc anul viitor la o dată ce urmează să fie stabilită, ungurii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor.

De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media care ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie.

Legea adoptată în iunie, despre care guvernul spune că are ca scop protejarea copiilor, a provocat nelinişte în comunitatea LGBT.

Sursa foto: Unsplash/ Dan Novac

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cooristii sa se mute la brucsel sau acasă la dacian.

 2. Iară are orban probleme cu elgibitiștii? Te pomenești că vin hoardele de elgibitiști ca hunii din stepe să distrugă civilizația europeană, iar romano-maghiarii luptă cu Attila Elgibitistul…Bătălia de la Balaton.

  • Învață istorie ungurii nu au nici o treabă cu huni din Mongolia!! Vin de pe Volga de la rusi!!!

 3. De abia astept sa vad cum poporul maghiar da o palma zdravana peste botul ue si un sut oo legebetieilor.

 4. Il doare in cur pe Orban de problema ! Il intereseaza sa puna referendumul in aceiasi zi cu alegerile parlamentare ca sa se vina masiv la vot in speranta ca Fidesz invinge coalitia formata impotriva sa !

 5. Il doare in coor pe Orban de problema ! Il intereseaza sa puna referendumul in aceiasi zi cu alegerile parlamentare ca sa se vina masiv la vot in speranta ca Fidesz invinge coalitia formata impotriva sa !

 6. Il doare in coor pe Orban de problema ! Il intereseaza sa puna referendumul in aceiasi zi cu alegerile parlamentare ca sa se vina masiv la vot in speranta ca Fidesz invinge coalitia formata impotriva sa !

  • Tw cenzurează cuplul de comice lgbt “trampalaga & pantozzi”. Au succes pe scenele de drag Queens Worldwide.

 7. referendumul lui dracnia…oare progresistii stangisti i vor prosti si pe maghiari …sau formatorii de opinie is mai putin vanduti intereselor straine ca la noi…

 8. Foarte bine , să organizeze referendumul cât se poate de repede .