G4Media.ro

Parlamentul Ucrainei a desemnat grupul de mercenari Wagner drept organizație criminală internațională

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

Parlamentul Ucrainei a desemnat grupul de mercenari Wagner drept organizație criminală internațională

Verkhovna Rada (Parlamentul ucrainean) a votat pentru recunoașterea grupului de mercenar Wagner drept organizație criminală internațională, a declarat deputatul Yaroslav Zheleznyak, potrivit BBC.

În plus, Verkhovna Rada a adoptat o rezoluție prin care recunoaște toate companiile militare private (PMC) rusești drept organizații teroriste.

Rezoluția notează că autoritățile ucrainene competente au primit dovezi irefutabile care atestă caracterul criminal al activităților PMC Wagner, scrie Interfax-Ucraina.

La sfârșitul lunii ianuarie, Departamentul Trezoreriei SUA, , a declarat PMC Wagner, condus oligarhul rus Evgheni Prigojin, drept organizație criminală transnațională și a impus sancțiuni împotriva mai multor companii și persoane asociate cu aceasta.

În comunicatul său de presă se afirmă că angajații Wagner sunt implicați în mod constant în activități criminale periculoase – „inclusiv execuții în masă, violuri, răpiri de copii și abuzuri fizice în Republica Centrafricană și în Mali”.

„Sancțiunile împotriva PMC Wagner, precum și noile sancțiuni împotriva asociaților lor și a altor companii care sprijină complexul militar rusesc, îl vor împiedica și mai mult pe Putin să își înarmeze și să își echipeze mașina militară”, a declarat Departamentul Trezoreriei SUA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. In primul rand Wagner e o entitate ilegala pe legea ruseasca, cu toate aspectele ridicole care decurg din acest prim punct.

 2. Ilegala dar eficienta !

 3. Si ukronazis din batalionul Azov ce sunt?

  • ukronazis e nimic, o basina ruseasca pe care ai preluat-o de undeva de pe net, nici macar nu i ai dat o forma romaneasca ( ucro-nazisti, cu toate implicatiile ridicole ale sintagmei ) .
   Vezi ca rusii sunt adevaratii fascisti, asa cum e definit fascismul ca ideologie.

  • Ei sunt the good guys.

  • Ei sunt patrioți.
   Se apără, luptă pentru libertate.

   Derbedeii wagner pentru ce mor ca pr0știi?

 4. Hai ca deja s-au înroșit de rușine cei din gruparea Wagner sau scuze erau murdari de sânge. Ce dracu rezolva cu asa ceva? Mai bine în parlament se hotărau sa cedez teritoriile care le-au luat cu japca de la rusi, de la romani ,polonezi, etc. Ei sunt o tara cotropitoare nu Rusia. Ei cauta război la poarta Rusiei și acum tipa ca o tarfa Zelinski. Trebuie sa cedeze de urgenta acele teritorii deoarece nu au respectat pactul care prevedea ca niciodată nu vor întra în UE și în NATO. Ei au violat copii rusi, i-a bătut, în scoli au fost lipsiți de educație, au organizat marșul LGBD pai și atunci te rog d-le Putin rutele oasele ca merita. Succes la negocieri!!!