G4Media.ro

Parlamentul spaniol a aprobat starea de urgenţă sanitară până pe 9 mai…

sursa foto: Pexels

Parlamentul spaniol a aprobat starea de urgenţă sanitară până pe 9 mai 2021

Deputaţii spanioli au aprobat joi prin vot solicitarea premierului Pedro Sanchez privind instituirea stării de urgenţă sanitară timp de şase luni pe întreg teritoriul Spaniei pentru a frâna transmiterea galopantă a noului coronavirus, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Decretată duminică pentru o perioadă provizorie de 15 zile, starea de urgenţă sanitară va fi în vigoare până pe 9 mai. Măsura a permis instituirea interdicţiei de circulaţie aproape în întreaga ţară şi a unor interdicţii de intrare şi ieşire din regiunile spaniole.

În virtutea autonomiei lor administrative, regiunile spaniole sunt competente în privinţa măsurilor sanitare şi ar fi putut lua aceste decizii fără un decret al guvernului central, dar acesta din urmă a considerat necesar să adopte noul cadru juridic pentru a împiedica anularea restricţiilor de către justiţie, cum s-a întâmplat mai ales în Ţara Bascilor.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este valabilă în principiu între orele 23:00 şi 06:00, dar regiunile pot să o avanseze ori să o devanseze cu o oră şi nu se aplică în Insulele Canare, zonă mai puţin afectată de epidemie.

În pofida criticilor exprimate de mai multe partide asupra duratei stării de urgenţă, guvernul socialist condus de Pedro Sanchez a obţinut în legislativ o majoritate de 194 din 350 de voturi. Principala formaţiune de opoziţie, Partidul Popular (PP), s-a abţinut. Premierul Sanchez a asigurat că încearcă să evite un lockdown generalizat, cum a fost în primăvară.

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei peste un milion de cazuri confirmate de COVID-19 şi peste 35.000 de decese. După temperarea valului epidemic din primăvară, infectările şi decesele asociate COVID-19 au început din nou să crească, în ultima raportare, miercuri, fiind anunţate 19.765 de noi cazuri şi 168 de decese. Regiunea cea mai afectată de epidemie este în continuare Madridul, urmată de Catalonia.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Nu la noi, ca una bucata roman decedat e altfel decat una bucata spaniol decedat… „Oricum murea”, nu?

  2. Pina la 9 mai, 2021, daca nu stateam bine pe scaun cadeam pe jos cind am citit. Astia ori sint excesiv de excesiv (da, de 2 ori excesiv) de natarai, ori sint din cale-afara de ticalosi.

    • Ticalosi boss. Da google la Great Reset-ul de la Davos si citeste putin….o sa ramai prost suprins.

    • Iar tu esti cel mai destept si detinatorul adevarului absolut. Nu vad problema. Daca prin cine stie ce minune nu va mai fi nevoie de starea de urgenta o pot anula.

      Si la noi ar trebui sa fie stare de urgenta, avand in vedere ca spitalele nu mai fac fata de cateva saptamani.

      Oricum intr-o saptamana maxim doua probabil tot acolo vom ajunge, avand in vedere cat de disciplinati suntem. Doar ca vom avea de cel putin 2 ori mai multi morti la un milion de locuitori decat ei zilnic (deja suntem peste ei), si va dura mult mai mult pana vom reveni la normal, pentru ca au fost intarziate masurile necesare, ceea ce va face ca numarul total de morti sa fie si mai mare.

  3. Capsunile vor fi culese in conditii aseptice.