G4Media.ro

Parlamentul se reunește astăzi pentru a încuviința starea de alertă

Parlamentul se reunește astăzi pentru a încuviința starea de alertă

Parlamentul se reuneşte miercuri, în şedinţă comună, pentru a vota hotărârea Guvernului privind încuviinţarea stării de alertă, au decis Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, transmite Agerpres.

Şedinţa plenului reunit va avea loc începând cu ora 15,00.

Birourile reunite au aprobat marţi scrisoarea premierului Ludovic Orban prin care transmite Hotărârea Guvernului nr. 394/18.05.2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit legii, starea de alertă se instituie de Guvern prin hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, şi nu poate depăşi 30 de zile, însă, pentru motive temeinice, poate fi prelungită pentru încă 30 de zile. Când starea de alertă se instituie pe cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de pe teritoriul ţării, măsura se supune încuviinţării Parlamentului.

Parlamentul se pronunţă în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dacă tot se reunește această cloacă denumită generic Parlament, oare nu va respinge și legea cu majorarea mandatelor aleșilor locali, trecută la Deputați de ciuma roșie cu complicitatea PNL-ului reformator? Tot am așteptat ieri să facă referire distinsul domn președinte și la această pporcărie, dar ce să vezi, drăcia dracului, nimic. Păi, domn președinte, reacționați doar când vă supără ciuma roșie, dar când se face o măgărie care ajută și PNL-ul reformator, ne facem că plouă? Păi eu nu din această pricină v-am votat, am pretenția să acționați de fiecare dată cân populimea este vădit defavorizată. De asemenea, sunt tare curios ce are de zis curtea prostituțională, la modificarea cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi avea de comentat că nu e constituțională, asta cum este? Sau, dacă e convenită de cele două clanuri este în regulă, că le este favorabilă, dacă vizează cetățeanul și lărgirea procesului democratic este neconstituțională? Ce au de spus jegurile din udmr, acea gașcă de prostituate maghiare, care a și propus legea, culmea, susținută de iubitorii de țară, respectiv, ciuma roșie și pnl-ul, lumina dreptății izvorâte din Rai. În loc să fie diminuate aceste mandate la 3 ani, ce să vezi, ele sunt majorate. Azi-mâine, să nu vă surprindă dacă își vor dubla durata mandatului. Suntem un popor de cretini, condus de hoți, potlogari și retardați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.