G4Media.ro

Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru eliminarea ”legii miliardului furat” adoptate în…

Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru eliminarea ”legii miliardului furat” adoptate în 2016 pentru susţinerea sistemului financiar/ Maia Sandu: Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate!

Parlamentul Republicii Moldova a votat miercuri pentru anularea legislaţiei care a permis ministerului de finanţe să emită obligaţiuni, în valoare de 13,5 miliarde de lei moldoveneşti (790 de milioane de dolari) pentru a susţine sistemul financiar al ţării în 2016, după izbucnirea unui uriaş scandal bancar, transmite Reuters, citată de Rador.

Legea a fost iniţial adoptată în 2016 ca o condiţie pentru obţinerea unor împrumuturi de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar abrogarea ei a fost criticată ca fiind o slăbire a solvabilităţii Republicii Moldova.

Separat, Parlamentul de la Chişinău a votat pentru eliminarea legislaţiei, sprijinită de FMI, privind creşterea vârstei de pensionare pentru femei de la 57 la 63 de ani şi pentru bărbaţi de la 62 la 63 de ani.

Potrivit jurnal.md, legea privind emisiunea obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr.807 din 17 noiembrie 2014 și nr.101 din 1 aprilie 2015, lege votată în 2016, a fost abrogată miercuri de Parlament. Este vorba de legea prin care miliardul a fost pus pe umerii cetățenilor.

„Pentru” au votat deputații PSRM, din Partidul Șor, dar și transfugii din platforma Pentru Moldova. Celelalte fracțiuni care au boicotat ședința consideră că acest proiect este unul populist, rezolvă problema jafului miliardului și că recuperarea banilor furați este singura soluție

Președintele ales Maia Sandu a venit cu o reacție la deciziile de ultimă oră din Parlament, transmite Radio Chișinău.

„La această oră târzie, în Parlament, o grupare de hoți și profitori împarte banii statului, banii oamenilor care muncesc și plătesc impozite. După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Rușine! Cei mai mari hoți au ajuns șefi pe banii oamenilor cinstiți.

Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii. Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor.

Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate! Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa nici unul”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că deputații Partidul Socialiștilor și Platformei „Pentru Moldova” au votat pentru închiderea sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă după o ședință de 10 ore în care au votat în jurul orei 23:00 proiectele bugetului și politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, chiar dacă mai mulți deputați din opoziție care au revenit la ședință au protestat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cine nu vrea sa moara in lupta cu tiranii pentru MARIREA varstei de pensionare cu 6 ani?

    Isi culege Assetu dintii daca reuseste sa convoace anticipate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.