G4Media.ro

Parlamentul European va contribui la investigarea spionajului „impardonabil și de neiertat” asupra…

sursa foto: Facebook/ Parlamentul European

Parlamentul European va contribui la investigarea spionajului „impardonabil și de neiertat” asupra unui europarlamentar grec

Parlamentul European va coopera cu autoritățile grecești pentru a investiga spionajul de stat „intolerabil și de neiertat” asupra unui eurodeputat grec, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului Camerei Deputaților cu privire la cel mai recent scandal de spionaj din blocul comunitar, relatează Reuters.

Președintele grec a cerut o anchetă privind ascultarea de către serviciile secrete de stat a lui Nikos Androulakis, liderul partidului socialist elen PASOK și membru al Parlamentului European.

„Supravegherea ilegală a comunicațiilor membrilor (europarlamentarilor – n.r.) este intolerabilă și de neiertat”, a declarat Juri Laas, purtătorul de cuvânt al președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Astfel de încălcări ale principiilor și valorilor care stau la baza sistemului nostru democratic nu pot fi tolerate, indiferent de statul membru în care au loc.”

Parlamentul European, care are 705 membri și modelează politicile UE, are deja o comisie care investighează utilizarea programului de spionaj Pegasus în blocul celor 27 de națiuni. Anul trecut, scandalurile legate de Pegasus au zguduit alte țări din UE, printre care Franța și Polonia.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Metsola dorește ca această comisie să examineze și cazul Greciei, în vederea interzicerii acestor practici ilegale în UE.

Parlamentul European a primit deja o primă cerere de informații de la autoritățile elene și va împărtăși concluziile sale „în zilele următoare”, a adăugat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter