G4Media.ro

Parlamentul European se va îndrepta în instanță împotriva Comisiei Europene pentru a…

Parlamentul European se va îndrepta în instanță împotriva Comisiei Europene pentru a o constrânge să pună în aplicare noul mecanism care leagă furnizarea fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a anunţat miercuri că pregăteşte o acţiune în justiţie contra Comisiei Europene pentru a o constrânge să pună în aplicare noul mecanism care leagă furnizarea fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept, o procedură care ar putea viza mai ales Polonia, relatează Agerepres, conform AFP.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a cerut serviciului juridic să pregătească această acţiune în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), într-o scrisoare care acordă Comisiei Europene termen până la 2 noiembrie pentru a pune în aplicare noua reglementare.

Intrat în vigoare în ianuarie, dar niciodată utilizat, acest mecanism îi permite Uniunii Europene să suspende plăţile de la bugetul comunitar către ţările membre unde statul de drept este ameninţat.

Niciun stat membru nu este citat în scrisoarea respectivă, dar două ţări se află în colimatorul instituţiilor europene: Polonia, criticată pentru reformele sale acuzate că subminează independenţa judecătorilor, şi Ungaria, pentru lipsa de transparenţă privind achiziţiile publice, pentru combaterea insuficientă a corupţiei şi o lipsă a independenţei justiţiei.

Scrisoarea ”intervine după un vot al comisiei de afaceri juridice a Parlamentului care a recomandat sesizarea Curţii de Justiţie. O majoritate a liderilor grupurilor politice au susţinut această acţiune”, explică PE într-un comunicat.

”Parlamentul va retrage această procedură judiciară în cazul în care Comisia ia măsurile necesare”, precizează comunicatul legislativului UE.

sursa foto: Facebook/ Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Da? Foarte bine!
  Sa mi spuna si mie care sunt alea. Primele 3 , nu mai multe.
  Dar clare si precise, nu lozinci goale.

  • Da, si sa fie codificate in conventiile si tratatele UE.
   Cum bine zici, nu lozinci inventate prin crasmele bruxxxeleze sau trimise in plic de la Dep. de Stat, via Langley.

 2. Statul de drept înseamnă propagandă LGBT și orice aberație „progresista” dictează Bruxelles-ul. Ce mizerie dictatorială a devenit UE.

 3. Cât mai cenzurează site-ul ăsta. Pe progresiști îi enervează libera exprimare.

  • Doamne ajuta’ ca romanii nu-s chiar fraieri si se cam prind… Ca pute.
   Cand mai au acces si la informatii sunt chiar mai abili politic ca majoritatea din vest.
   Asta e un fel de site .. A’ la’ CNN. =)

 4. Imperiul Globohomo vrea control total asupra țărilor vasale.

 5. Un parlament care nu are putere daca vrea sa faca ceva trebuie sa aprobe comisia, asa ca acum dau in judecata comisia ca sa faca ce vor.
  De ce se mai numesc parlament daca nu pot da legi, toata puterea e la comisi prin comisari .
  Cum ar fi ca in Romania guvernul sa dea legi si sa le aplice prin comisari ce rol ar mai avea parlamentul. Ce e de fapt parlamentul asta care nu face, nu poate si nu are cum impune nimic, nimanui.

 6. Libera alegere de a te vaccina sau nu, defineste statul de drept?
  Dreptul neîngrădit la munca, definește statul de drept?
  Despre ce draci vorbesc ăștia?

 7. Hmm… Daca parlamentul e in majoritate mai „woke” decat comisia.. atunci e cam grava treaba cu UE asta. Sa va informati cum sunt trimisi acesti reprezentanti parlamentari ..o procedura care favorizeaza nepotismul prigresist, nu este strict vot al cetateanului. Deci parlamentarii astia de multe ori reprezinta ideologia lor, nu tara din care provin. GloboHomo.