G4Media.ro

Parlamentul European nu acceptă reducerea bugetului UE pentru 2021-2027: ”Suntem departe de…

Parlamentul European nu acceptă reducerea bugetului UE pentru 2021-2027: ”Suntem departe de o propunere acceptabilă”

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, afirmă că PE respinge în continuare proiectul de buget al Uniunii Europene avansat de președintele Consiliului European, Charles Michel, Sassoli afirmând că este o distanță de ”230 de miliarde de euro” de un acord cu Michel.

Potrivit unui comunicat al lui David Sassoli, ”mai sunt multe de făcut” în ce privește bugetul multianual al Uniunii Europene.

”În acest moment rămânem despărțiți de 230 de miliarde. În cele două întâlniri pe care le-am avut astăzi cu președintele Consiliului European Charles Michel, am confirmat poziția unanimă a Parlamentului față de proiectul pe care l-a prezentat sâmbătă. Suntem încă departe de o propunere acceptabilă. Sperăm că va fi o versiune mai ambițioasă a Consiliului de la care să pornească negocierile”, a afirmat David Sassoli.

Context. Michel a propus un buget al UE pentru perioada 2021-2027 de 1,074% din Produsul Intern Brut sau 1095 de miliarde de euro. El a prezentat şi aşa-numitul pachet de negociere, care va face obiectul tratativelor la nivel de şefi de stat şi prim-miniştri între cele 27 de state membre ale Uniunii, la summitul european din 20 februarie. Este a patra propunere de buget, după cele venite din partea Comisiei Europene, a Parlamentului European și a Consiliului UE – varianta Finlanda. Cea mai generoasă propunere este a Parlamentului, de 1,3% din Venitul Național Brut (VNB) al celor 27 de state UE, în timp ce Comisia propune 1,11%, iar Consiliul a propus 1,07%. Primele negocieri și poziția dură a statelor net contributoare au făcut deja ca propunerile generoase ale Comisiei Europene și Parlamentului European să fie considerate ca ieșite din discuție.

Citește și: Primele divergențe între România și președintele Consiliului European în negocierile dure pentru viitorul buget pe 7 ani al UE, crucial pentru dezvoltarea țării: dezacord legat de fondurile pentru mediul rural

Foto: David Sassoli, președintele Parlamentului European/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Hai băieți, taxați! Nu e chiar așa greu, papagalul ue înghite orice.

  • Spre deosebire de „papagalul” incel Harley din Minnesota de Dâmbovița, care „înghite” numai cheeseburgeri. Întregi. Și mulți.

 2. tarile care contribuie decid
  nu fraieri din sud care stau cu mana intinsa tot timpul
  poate in 2027 nici nu se vor mai da fonduri europene sa vedem atunci ce face romania?
  in cat timp se vor construi autostrazile in romania fara 85% fonduri europene?
  moldovenilor o sa aveti autostrazi cand zboara porcu
  ca ati votat psd zis si partidul comunist timp de 30 de ani

 3. Si ce naiba se intimpla daca Parlamentul European nu accepta propunerea de buget redus ? Fac greva, refuza sa isi ia leafa si privilegiile ?
  Oricum dupa plecarea UK ( tara net contribuitoare) bugetul s-a redus si nicio tara net contribuitoare nu are chef sa cotizeze mai mult doar de dragul coeziunii cu tarile cersetoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.