G4Media.ro

Parlamentul de la Kiev a aprobat sancțiuni împotriva tuturor deputaților ruși care…

Sursa foto: Wikipedia / president.gov.ua

Parlamentul de la Kiev a aprobat sancțiuni împotriva tuturor deputaților ruși care au votat pentru recunoașterea independenței Donbas / Rada Supremă a mai votat dreptul civililor la autoapărare și deținerea armelor de foc

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat miercuri impunerea de sancţiuni împotriva a 351 de cetăţeni ruşi, printre care deputaţii care au votat pentru recunoaşterea independenţei teritoriilor controlate de separatişti şi trimiterea de trupe ruse în estul Ucrainei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sancţiunile vizează aproape toate tipurile de activităţi, interzicând intrarea pe teritoriul Ucrainei, accesul la bunuri, capital, proprietăţi, autorizaţii de afaceri.

Consiliul de securitate urmează să valideze sancţiunile.

De asemenea, Rada Supremă a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare şi să poarte arme de foc.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi mobilizarea rezerviştilor cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva miliţiilor proruse din Donbas.

Şeful statului ucrainean a anunţat că ”în scurt timp” vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

Una din cele mai grave crize de securitate de decenii în Europa este în desfăşurare după ce Rusia a recunoscut independenţa celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova că a distrus discuţiile de pace menite să pună capăt conflictului de opt ani din regiune, arată Reuters.

Sursa foto: Wikipedia / president.gov.ua

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Ucraina vrea în UE? Sigur?

  2. Dreptul la aparare si la a detine arme de foc in vederea auto apararii ar trebui sa existe in orice tara europeana, fie pace sau razboi. Nu trebuie sa iti dea statul dreptul de a te apara. Ar trebui sa fie un drept inerent al fiecarui cetatean.

  3. Din păcate trebuie sa ajungi într-o situație tragică ca sa realizezi că dreptul de a cumpăra și deține arme e un drept fundamental .
    Cu sceleratul de la Kremlin in vecinătate Europa trebuie să-si revizuiască rapid politicile de castrare a cetățenilor în privința capacității de a se apăra.
    Mai bine mai târziu decât niciodată.